Dažnai virtuviniai rankšluosčiai skalbiami su įprastu skalbikliu ir trupučiu baliklio. Tačiau juos išvirti yra daug veiksmingiau. Šį metodą ne veltui naudojo mūsų močiutės.
Faktas tas, kad standartinio skalbimo nepakanka, kai rankšluosčiai turi nemalonų kvapą ir riebių nešvarumų. Jų kaitinimas padės atsikratyti kvapo ir sugrąžins jiems buvusią išvaizdą.
Kaip kaitinti virtuvinius rankšluosčius
Pripildykite puodą vandens tiek, kad apsemtų rankšluosčius.
Įpilkite šiek tiek indų ploviklio ir pastatykite puodą ant vidutinės ugnies.
Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki mažos ir palikite virti 10-15 minučių, kad bakterijos ir grybelis visiškai žūtų.
Praėjus šiam laikui, pincetu išimkite rankšluosčius iš karšto vandens. Kol jie dar šilti, nušveiskite juos standžių šerių šepečiu ir nuplaukite švariu vandeniu, kad pašalintumėte muilo likučius.
Gerai juos išgręžkite ir pakabinkite saulėje, kol visiškai išdžius.
Jei taip pat norite išbalinti virtuvinius rankšluosčius, galite juos valandai pamirkyti karšto vandens, puodelio acto ir pusės puodelio valgomosios sodos tirpale.
Tada išskalbkite juos su muilu ir vandeniu. Pamatysite, kaip po truputį dėmės išnyks ir visiškai išnyks nemalonus kvapas.