1. Retai naudojami prietaisai
Jeigu skrebutį ar kokteilį darotės retai, vos kartą per savaitę, tuomet skrudintuvą bei plakiklį padėkite į kitą vietą, nes ant virtuvės stalviršių jiems tikrai ne vieta. Laikykite čia tik tuos daiktus, kuriuos naudojate dažniausiai.
2. Alyvuogių aliejus
Alyvuogių aliejus turėtų būti laikomas vėsioje, tamsioje vietoje – dar geriau, jei jis supiltas į matinį indą – tikrai ne ant stalviršio šalia viryklės. Šviesa, sklindanti pro langus, ir karštis nuo viryklės gali pakeisti jo skonį.
3. Receptų knygos
Kai kurie žmonės virtuvėje naudojasi receptų knygomis, bet jeigu norite jas išpurvinti, geriausia palikti ten, kur kasdien ruošiate maistą. Tačiau vargu, ar receptų knygas naudojate nuolatos. Todėl laikykite jas lentynose ir išsitraukite tada, kai užklups įkvėpimas.
4. Įvairūs popieriai, kuponai, paštas
Aišku, kodėl nesunku pritrūkti vietos, kai ant įvairių virtuvės paviršių kaupiate įvairius popierius. Kalbame apie paštą, kuponus, laikraščius, žurnalus, įvairias reklamines skrajutes bei kitokį, ne itin reikalingą popierizmą. Neleiskite jiems kauptis ant virtuvės stalviršių!
5. Specialūs indai
Jei kas vakarą nerengiate specialių vakarienių draugams, tuomet tikrai nereikia pačių didžiausių lėkščių, padažinių ar kitokių specialių indų. Patraukite juos šalin ir laikykite ypatingoms progoms – taip ant stalviršių turėsite tiek vietos, kiek visada svajojote.
6. Daiktai, turintys tik vieną funkciją
Įrankiai, skirti specifiškai vienam darbui atlikti, pavyzdžiui, daržovių pjaustyklės, bulvių skustukai ir pan., turėtų būti padėti į stalčių, kol jų neprireiks. Juk tikrai nuolat jų nenaudojate?
7. Indai produktams
Galbūt atrodo gražu miltus arba cukrų laikyti dailiose dėžutėse ir sudėlioti viską ant stalviršių, tačiau taip jūs švaistote brangią vietą. Sudėkite produktus į spinteles.