Remontavo seną butą

Kaip „Delfi“ pasakoja kaunietis Darius, prieš kelerius metus jis buvo įnikęs į naujos gyvenamosios vietos paieškas. Pašnekovo teigimu, jis su žmona norėjo gyventi Kaune, taip pat turėjo aiškią viziją, kaip turėtų atrodyti judviejų būstas. Vis dėlto, pradėję dairytis naujųjų namų sutuoktiniai suprato, jog naujos statybos ir įrengtas būstas gerokai viršija jų numatytą biudžetą.

Dėl šios priežasties, paaiškina kaunietis Darius, pora nutarė įsigyti seną butą ir jį remontuoti.

„Mums labiau apsimokėjo pirkti seną butą ir perdaryti pagal save, negu pirkti naują“, – prisimena pašnekovas.

Remonto darbai bute buvo atlikti per kelis mėnesius

Tiesa, jis papildo, jog būstą įsigyti padėjo viena įmonė, užsiimanti senų butų remontu. Kaip tikina kaunietis, įmonė pati nusipirko Dariaus išsirinktą butą, jį suremontavo, o tuomet už didesnę kainą pardavė naujakuriams.

„Jeigu būtume samdę atskirus meistrus, o ne vieną įmonę, mums būtų reikėję įsigyti ne itin geros būklės būstą su paskola, o bankas tikriausiai nebūtų davęs paskolos geromis sąlygomis. Taip pat būtų reikėję turėti bent 10-15 tūkst. eurų savų pinigų, kad viską įsirengtume kaip norime“, – savo sprendimą argumentuoja kaunietis.

Pašnekovas skaičiuoja, jog būste remonto darbai buvo atlikti per porą mėnesių.

Nors visus darbus minėtame bute atliko įmonės, į kurią kreipėsi pašnekovas, specialistai, vis dėlto Darius aktyviai dalyvavo buto remonto darbuose. Pasak jo, didžiausią įspūdį jam pačiam paliko virtuvės transformacija.

Virtuvę padalino į dvi dalis

Kaunietis Darius „Delfi“ papasakojo, kaip iš pradžių atrodė senojo buto virtuvė. Anot pašnekovo, pats namas, kuriame ir yra jo gyvenamasis būstas, statytas apie 1970-uosius, todėl panašu, sako vyras, kad ir virtuvė buvo išlikusi dar nuo minėtų metų.

Taip atrodė virtuvė nesuremontuotame bute

„Rudos sienos, išklotos lentelėmis turbūt pagal tų laikų madas, virtuvinis komplektas irgi senas, nusidėvėjęs, vietomis su varžtais sugręžtas. Sena elektrinė viryklė ir plytelėmis išklota ta siena, kur turėtų būti virtuvinis“, – taip senąją virtuvę apibūdina kaunietis.

Darius prisimena, jog virtuvė bute užėmė 8 kv. metrų plotą, tačiau sutuoktiniai nusprendė, kad virtuvei tiek vietos nereikia. Dėl šios priežasties vienas iš darbų, kurio ėmėsi kaunietis, buvo virtuvės perplanavimas. Pašnekovas skaičiuoja, jog šiuo metu virtuvė užima apie 5,5 kv. metrų, o likęs plotas paskirtas sandėliukui.

Be virtuvės plano pakeitimo iššūkių kėlė ir vamzdynai. Pasak kauniečio, kadangi vamzdžiai liko sandėliuko pusėje, reikėjo juos pravesti kiek toliau.

Prisimindamas būsto remonto darbus, kaunietis Darius pripažįsta, jog daugiausiai darbo pareikalavo būtent virtuvė ir vonios kambarys.

Naujosios virtuvės interjerą sutuoktiniai sukūrė patys

Toliau pašnekovas papasakoja, kaip jam su žmona sekėsi sukurti dabartinės virtuvės interjerą. Vyras teigia, jog minėtos būsto erdvės įvaizdį jiedu sukūrė patys.

„Peržiūrėjome labai daug butų skelbimų, būtent senos statybos ir atrenovuotų. Pažiūrėjome, kas mums labiausiai patinka ir ko mes patys norėtume. Pažiūrėjome, kaip atrodo virtuvės, kokios spalvos dominuoja. Kadangi dauguma butų yra sovietinio išplanavimo, nesunku tai perkelti iš nuotraukų“, – patirtimi dalijasi pašnekovas.

Galiausiai paklaustas, ar yra patenkintas seno būsto remontu, kaunietis Darius patikina, jog rezultatas jį išties džiugina. Vis dėlto, sako vyras, jei yra galimybė, geriau pirkti jau įrengtą butą – mat taip bus išvengta remonto darbų ir sutaupyta daug laiko.