Pirmajame vilniečių sukurtame vaizdo įraše galite išvysti, kaip atrodė lūšnelė ją tik nusipirkus. Gintarė po šį statinį surengė tikrą ekskursiją ir aprodė slapčiausias lūšnelės vietas. Apie pirmuosius įspūdžius skaitykite čia.

Antroji istorijos dalis – jau apie darbus lūšnelėje. Vilniečiai žiūrovams parodė, kokius pirmuosius tvarkymosi darbus atliko lūšnelėje, kokių netikėtų daiktų joje rado ir kaip jų kelionė į lūšnelę tapo ekstremali. Apie tai skaitykite čia.

O kaip vilniečiams lūšnelėje sekasi toliau? Šįkart Gintarė ir Klaudijus ne tik užfiksavo toliau atliekamus darbus, bet ir atsakė į žiūrovams kylančius klausimus.

Vietoje vestuvių – lūšnelė

Jei dar nespėjote susipažinti su Klaudijumi ir Gintare, tai galite padaryti dabar. Kaip pasakoja Gintarė, nors pora gyvena pačioje sostinės širdyje ir tiesiog dievina savo senamiesčio dvasia alsuojantį butą, visgi pirmai progai pasitaikius sprunka kuo toliau nuo civilizacijos.

Klaudijus ir Gintarė

Pavyzdžiui, sako Gintarė, vasaromis miestą pora iškeičia į vienkiemį, kurio neranda net navigacija.

„Kartu esame jau 10 metų ir galvojome, kad šiemet gal jau pagaliau susituoksim, bet vietoje to nusipirkome lūšnelę, kurią bandysime paversti trobele“, – šypsodamasi sako Gintarė.

Lūšnelė, kurią vilniečiai bandys paversti trobele, yra 65 km nuo sostinės ir vos 5 min. kelio nuo poros pamėgto vienkiemio. Pačios lūšnelės plotas siekia 40 kv. metrų, o kartu su ja pora įsigijo ir 2,7 ha sklypą. Už visą šį pirkinį Gintarė ir Klaudijus sumokėjo 9 tūkst. eurų.

Kaip tikina vilniečiai, lūšnelės raktą jie gavo 2024 metų sausį, o darbus pradėjo iškart po mėnesio.

Už visą šį pirkinį Gintarė ir Klaudijus sumokėjo 9 tūkst. eurų

Krosnies griovimas, darbai lauke ir šiukšlių išvežimas

Nuodugniai apžiūrėję lūšnelę ir atsisveikinę su pastate rastais rakandais, vilniečiai Gintarė ir Klaudijus ėmėsi kitų, ne ką mažiau svarbių darbų. Vienas tokių – senos krosnies griovimas didžiajame kambaryje. Įvertinę, jog krosnis išties sena ir apgadinta, vilniečiai nutarė su ja atsisveikinti.

Šio darbo ėmėsi Klaudijus. Pradėjęs ardyti senąją krosnį, vilnietis pastebėjo, kad darbas klostosi ganėtinai lengvai. Kaip pastebėjo Klaudijus, krosnį buvo galima ardyti „visai be pastangų“.

Tiesa, lūšnelės savininkas kiek nerimavo, jog pajudinus krosnį kambaryje, į vidų driokstels palėpėje esanti krosnies dalis, o kad taip nebūtų, krosnies ardymo darbus teko tęsti jau palėpėje.

Seną krosnį vilniečiai nutarė nugriauti

Tiesa, palėpėje, pačioje krosnyje, Klaudijus rado ir seną, anksčiau naudotą urvelį.

Nors korsnies griūties, kurios baiminosi Klaudijus, nebuvo, vis dėlto viena sunki plyta driokstelėjo į didįjį kambarį.

Kol Klaudijus darbavosi viduje, Gintarė tvarkė lūšnelės aplinką. Į rankas pasiėmusi pjūkliuką, vilnietė pjovė avietynus ir bruzgynus šalia pastato. Tiesa, Gintarė šypsodamasi sakė, jog norėjo apgenėti ir obelį, tačiau po visų pjaustymo darbų pjūkliukas atšipo.

Dar vienas darbas, pareikalavęs nemažai Klaudijaus fizinių jėgų, – atsikratymas statybinėmis šiukšlėmis. Į 30 maišų sukrovęs visas atliekas, vilnietis jas išvežė į specialiai joms skirtą surinkimo punktą.

Vilniečiai skaičiuoja, jog iš viso atsikratė puse tonos šiukšlių.

Pasidalino ateities planais lūšnelėje

Anksčiau Gintarė ir Klaudijus buvo užsiminę, jog atsakys į žiūrovams kylančius klausimus apie lūšnelės pavertimą jaukia trobele. Karutyje įsitaisęs Klaudijus ir ant kelmo prisėdusi Gintarė savo pažadą ištesėjo.

Taip atrodė lūšnelė ją įsigijus

Štai viena žiūrovių domėjosi, ar pora yra numačiusi lūšnelės tvarkymo biudžetą.

„Neturime nusimatę aiškaus biudžeto. <...> Manom, kad tai bus ilgas projektas, išlaidos išsidalins per laiką, todėl labai stipriai nepajausim“, – ateities planais dalinosi pora.

Kitas žiūrovas klausė, kokius kambarius vilniečiai planuoja padaryti iš didžiojo lūšnelės kambario. Gintarė ir Klaudijus patikino, jog idėjų turi įvairių, tačiau didžiojo kambario skirstyti į mažesnius neplanuoja.

„Galvojame, kad gal padarysime antresolę ir gal sujungsime svetainę su virtuve, bet dar neturime pagrindinio plano“, – sakė Gintarė ir pridūrė, kad pirmiausia norėtų pasiruošti trobelės vizualizacijas.

Galiausiai pora sulaukė ir provokuojančio klausimo – vienas žiūrovas domėjosi, kam vilniečiams reikalingos dvi trobelės.

Atsakydami į šį klausimą, Gintarė ir Klaudijus teigė kol kas nenorintys atskleisti visų ateities planų, vis dėlto išdavė, jog šioje lūšnelėje, kurią dabar bando paversti jaukia trobele, gyventi neplanuoja.

Daugiau Gintarės ir Klaudijaus nuotykių galite pamatyti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją