Prieš jūsų akis – jau dešimtmetį kartu skaičiuojantys Gintarė ir Klaudijus. Kaip pasakoja Gintarė, nors jiedu gyvena pačioje sostinės širdyje ir tiesiog dievina savo senamiesčio dvasia alsuojantį butą, visgi pirmai progai pasitaikius sprunka kuo toliau nuo civilizacijos.

Pavyzdžiui, sako Gintarė, vasaromis miestą pora iškeičia į vienkiemį, kurio neranda net navigacija.

„Kartu esame jau 10 metų ir galvojome, kad šiemet gal jau pagaliau susituoksim, bet vietoje to nusipirkome lūšnelę, kurią bandysime paversti trobele“, – šypsodamasi sako Gintarė.

Lūšnelė, kurią vilniečiai bandys paversti trobele, yra 65 km nuo sostinės ir vos 5 min. kelio nuo poros pamėgto vienkiemio. Pačios lūšnelės plotas siekia 40 kv. metrų, o kartu su ja pora įsigijo ir 2,7 ha sklypą. Už visą šį pirkinį Gintarė ir Klaudijus sumokėjo 9 tūkst. eurų.

Gintarės ir Klaudijaus lūšnelė

Kaip tikina vilniečiai, lūšnelės raktą jie gavo 2024 metų sausį, o darbus pradėjo iškart po mėnesio.

Gintarė žiūrovams pirmiausia aprodo, kaip atrodo lūšnelės vidus. Atrakinus duris patenkama į verandėlę, kurios langai, kaip tikina Gintarė, ir buvo tai, kas ją labiausiai papirko. Toliau įžengiama į virtuvę, kurioje yra išlikusi senovinė krosnis, joje yra ir duonkepis. Gintarė atskleidžia, kad krosnį jiedu bandys išsaugoti. Lūšnelėje yra ir dar vienas kambarys, Gintarė jį vadina pagrindiniu lūšnelės kambariu.

Gintarės ir Klaudijaus lūšnelė

Apžiūrėję pirmąjį lūšnelės aukštą, žiūrovai kviečiami išvysti, kas gi slepiasi lūšnelės palėpėje. Ten galima pamatyti senų knygų, kaminą, taip pat galima išvysti ir stoge esančią vieną kitą skylę. Tiesa, stoge yra ir viena didesnė skylė, pro kurią vanduo patenka ir į pačią lūšnelę. Klaudijus tikina, kad kol kas ją pridengė tik laikinai – mat stogą pora planuoja keisti.

Galiausiai, Gintarė pasidalijo ir lūšnelės privalumais.

„Klaudijus sako, kad trobelės rąstų stovis galbūt yra neblogas, bet mes iki galo to nežinome ir tai pamatysime, kai pradėsime lupti visas sienas. Antras dalykas, name yra elektra. Trečias – yra šulinys“, – privalumus vardija Gintarė.

Supažindinę žiūrovus su lūšnele, Gintarė ir Klaudijus pasiraitoja rankoves ir pradeda pirmuosius namelio tvarkymo darbus. Vaizdo įraše išvysite, kaip iš tiesų atrodo lūšnelė, ką vilniečiai yra numatę joje pakeisti ir kokių netikėtų radinių pora aptiko savo lūšnelėje.