Aiškėja, kad aplinkosaugininkas ne tik galimai pažeidė Medžioklės taisykles, bet ir medžioklę surengė savo ligos metu.

Apie tai DELFI patvirtino tiesioginis D. Račkausko viršininkas, Druskininkų aplinkos apsaugos inspekcijos vedėjas Evaldas Brusokas.

„Darbuotojas tą dieną tikrai sirgo. Tai pažymėta ir mano tarnybiniame pranešime, kurį teikiau tyrimą dėl D. Račkausko pradėjusiai darbo grupei“, - DELFI teigė E. Brusokas.

Turimais duomenimis, D. Račkauskas nedarbingumo pažymėjimą turėjo apie tris savaites, į darbą jis grįžo gruodžio 11-ą dieną, t.y. po medžioklės praėjus beveik pusantros savaitės.

Pats D. Račkauskas į DELFI paklausimą, kaip paaiškintų tokį faktą, neatsakė: telefonu neatsiliepė, į parašytą žinutę socialiniame tinkle – nereagavo.

Kaip informavo aplinkos ministro Kęstučio Mažeikos patarėjas Justas Jaskonis, iš karto po DELFI publikacijos apie galimai brakonieriumi tapusį aplinkosaugininką, aplinkos ministro įsakymu buvo sudaryta darbo grupė, į kurią įtraukti Aplinkos apsaugos departamento Korupcijos prevencijos ir vidaus tyrimų skyriaus bei Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai.

„Ministras K. Mažeika darbo grupę sudarė iš karto, reaguodamas į viešai pasirodžiusią informaciją apie tai, kad aplinkosaugininkas galimai medžiojo neleistinu būdu ir priemonėmis. Tyrimas pradėtas gruodžio 17-ą dieną. Kiek ministras yra informuotas, darbo grupei žinoma apie tai, kad minėtas asmuo medžiojo ligos metu, t.y. turėdamas nedarbingumo pažymėjimą. Išvados dėl pradėto tyrimo turi būti pateiktos per 20-imt dienų“, - sakė Aplinkos ministerijos atstovas J. Jaskonis.

Į klausimą, ar sirgdamas ir būdamas laikinojo nedarbingumo atostogose, D. Račkauskas nepažeidė tvarkos, pagal kurią sergantis asmuo turi teisę gauti nedarbingumo išmoką, „Sodros“ Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Irena Džiužaitė teigė, kad nedarbingumo išmokas nustatančios sąlygos yra apibrėžtos Elektroninių nedarbingumo pažymėjimų bei elektroninių nėštumo ir gimdymo atostogų pažymėjimų išdavimo taisyklėse.

Į klausimą, ar „Sodra“ turi informacijos dėl galimo D. Račkausko pažeidimo ir ar tikrina tokią informaciją, I. Džiužaitė teigė, kad tokios informacijos pateikimas žiniasklaidai prieštarautų Asmens duomenų apsaugos įstatymui.

DELFI gruodžio 16-ąją paskelbė, kad 66 kg vilką Lazdijų rajone nušovęs ir apie tai vietos laikraščiams pasigyręs Druskininkų aplinkos apsaugos inspekcijos vyriausiasis specialistas D. Račkauskas galimai pažeidė medžioklės taisykles. Tokius įtarimus sukėlė viešai pasklidusios nuotraukos, kuriose ginkluotas aplinkosaugininkas užfiksuotas naktį šalia sumedžioto žvėries.

D. Račkauskas yra ilgametis Lazdijų rajono “Giraitės“ medžiotojų būrelio medžiotojas, buvęs šio būrelio pirmininkas. Vyras turi 16-os metų medžiotojo stažą ir selekcininko kvalifikaciją.

Šiemet kovą jis dalyvavo Lazdijų rajono savivaldybės tarybos rinkimuose kaip tuometinio Lazdijų rajono savivaldybės mero Artūro Margelio suburto visuomeninio rinkimų komiteto „Pirmyn! Kartu mes galim“ kandidatas, bet į tarybą nebuvo išrinktas.