Žurnalistas, prodiuseris, televizijos laidos „Gyvenimas“ vedėjas Edvardas Žičkus prieš penkerius metus pateko į avariją, kurios pamiršti negali iki šiol. Žinomas vyras pripažįsta, kad ilgai negalėjo atsigauti po patirto šoko, o tokios savijautos niekam nelinkėtų. Laidos vedėjui pagalbos teko ieškoti užsienyje, nes tokios operacijos Lietuvoje nebuvo daromos.

Kada ir kaip įvyko autoįvykis, kuris tave taip sukrėtė?

– Prieš penkerius metus vėlų vakarą po darbų su drauge ir vairuotoju važiavome vakarienės. Kelias palei upę, todėl mėgėjų palakstyti jame netrūksta. Vis dėlto, mūsų vairuotojas profesionalas, todėl kelionė buvo rami. Be to, ir paties kelio viso labo – gerų penkiolika minučių. Nerimą kėlė tik neatsargiai tarp mašinų manevruojančios „britvos“.

Vos mūsų mašina sustojo prie restorano iš galo pajutome labai stiprų smūgį, kažkas persirito per stogą, pažiro stiklai, o saugos diržai mus tvirtai nubloškė atgal. Tą skausmą krūtinėje jaučiau dar kelias dienas, o išgąstį – ne vieną mėnesį. Nors praėjo tik kelios akimirkos, bet jos atrodė tarsi valandos. Restorano apsaugos darbuotojai ir mūsų vairuotojas akimirksniu atplėšė duris ir nelabai besiorientuojančius, kas ką tik įvyko, mus nuvedė į vidų.

Ar matėte, kas nutiko avariją sukėlusiam motociklininkui?

– Matėme vidury gatvės gulintį motociklą, kiek toliau patį motociklininką ir už kelių šimtų metrų nuplėštą jo šalmą. Kaip vėliau mums papasakojo, jaunas vyrukas buvo apsvaigęs nuo kvaišalų, jį išgabeno į ligoninę, o kameros parodė, kad gatvėje jis lenktyniavo su dar keliais „britvų“ vairuotojais, kurie po avarijos tiesiog paspruko.

Kaip vertinate neatsargų vairuotojų elgesį kelyje?

– Aš pats vairuoju jau 17 metų ir tai darau tikrai saugiai. Per tą laiką neteko padaryti nė vienos avarijos, tik įbrėžti neatsakingai kaimyno kieme pastatytą senutėlį BMW. Sėdant už vairo visada reikia pagalvoti ne tik apie save, bet ir apie kitus, nes neatsargumas, parodytas kad ir kelias akimirkas, gali kainuoti labai brangiai.