Galima į tuos vyrų pastebėjimus pažvelgti linksmai. Ir jiems reikėtų palinkėti to paties - nesureikšminti mūsų keistenybių.

Taigi, kas vyrus erzina ir ko jie nesupranta? Kaip galime atsikirsti?

1. Be rankinės - nė žingsnio. Reta moteris išeitų į gatvę be rankinės. Gali išbėgti nepasidažiusi, ne su aukštakulniais, tačiau be rankinės - ne. Greičiausiai moterį ištiktų panikos priepuolis - juk tiek visko reikia įsidėti, ne vien piniginę, telefoną, buto ir automobilio raktus (štai jau ir 4 daiktai).
Tačiau paradoksai tokie: kuo didesnė rankinė, tuo daugiau į ją ir bus kažko prikišta (kaip su drabužių spinta); o jei kažko tądien neprigriebs, tai būtinai prireiks (tarkim, skėčio).

Paaiškinimas. Aišku, vyrai ne itin suvokia, kad moteris tikrai neatrodys elegantiškai, viską susidėjusi į palto kišenes. O be to - žirklės, siūlai, metras gali ramiausiai gulėti - o gal po darbo į interjero saloną sumanysi nuvykti, o gal ištrūks sijono saga. Moteris mėgsta apsidrausti ir net pati nesuvokia, kokia nuotaika tądien užplauks ir kur ją vėjai nuneš. Užtat nori būti visuomet pasirengusi.

2. Lenda su klausimu: „Tu mane myli?". Vyrui tai turbūt antra baisybė po darbo praradimo. Jam viskas aišku: jei jis su ta moterimi, vadinasi, niekas nepasikeitė, jis ją myli kaip ir prieš 15 metų. Tačiau moteriai, nepriklausomai nuo išgyventų metų stažo, reikia to patvirtinimo.

Paaiškinimas. Moteris žino ir jaučia, kad vyras ją myli. Tačiau tuo klausimu ji nori pasakyti, kad jai trūksta dėmesio. Nes jei klausia, vadinasi, nerimauja, kažkuo abejoja. Vyras vėl parodys dėmesį, ir gyvenimas grįš į savo vagą.

3. Geriau žino, ką tu galvoji ir kaip jautiesi, kaip VA TAIP žiūri ir VA TAIP kalbi. Moterų arkliukas, kuriuo jos giriasi, apeliuodamos į išlavintą intuiciją ir partnerio pažinimą iki pat panagių. Bet nenuneikite moters gebėjimo analizuoti, knaisiotis, skaityti tarp eilučių ir ieškoti priežasčių.

Paaiškinimas. Moteris - kaip detektyvė. Jai svarbu viskas vienu metu ir ji įžvelgia ryšį tarp menkiausių detalių, pavyzdžiui, automobilio plovimo ketvirtadienį ir naujų vyro kelnaičių. Kai sako žinanti, ką galvoja vyras, tai tik provokuoja pokalbį, nori detalių ir jaustis saugi. O tai jai garantuoja žinojimas, kas dedasi po namų stogu (taip pat rūpi ir vaikų nuotaikos).

4. Erdviniai sutrikimai. Gaublys, žemėlapis, pasaulio šalys - visa tai gana painu. Net jeigu randi gatvę, kaip suprasti, kokia kryptimi judėti - aukštyn ar žemyn. O štai nupasakojimas: privažiuosite namą raudonu stogu, pasuksite į kairę, o dešinėje pamatysite fontaną - žymiai aiškiau.
Paaiškinimas. Moterų mąstymas yra vaizdinis. Todėl kai vyras klausia, kokiu keliu važiuoti, moteris gali pasakyti: kur stovi trys medžiai, kur yra ta kepyklėlė ir stovi paminklas. Užtat moteris puikiai orientuojasi šaldytuve, lentynose, gali greitai atsakyti, kur kas padėta, kai vyras neranda žemai buvusio agurkų stiklainėlio, kuris staiga pakeitė vietą. Jam griūva tvarka!

5. Įjungia filmą, išeina lyginti drabužių, bet uždraudžia perjungti televizorių. Vyras nesupranta, kaip gali moteris žiūrėti filmą per sieną!

Paaiškinimas. Magijos nereikia - moteris gerai įvaldžiusi multitaskingą, ji gali lyginti drabužius ir klausytis filmo, sekti siužetą, stebėti žaidžiančius vaikus ir dar virti vakarienę! Neužgožkite jos gebėjimo - tai dovana. Belieka, kad vyras suprastų...

6. Eina į tualetą būreliu. Jei sėdi prie stalo ir užsimano „nosytę papudruoti", tai pakvies ir draugę bei dar kitas moteris. Vyras nesuvokia: ką jos ten daro drauge? Juk vaikinai vienas kitam kelnių nelaiko.

Paaiškinimas. Tualetas restorane ar klube - ypatinga moterų susibūrimo vieta, kur kuriamos strategijos, klijuojamos etiketės (asilas, fainas), apkalbami visi ir visos. Netrukdykite moterų politiniams žaidimams.

7. Rengiasi ne pagal orą. Vyrai stebisi: lauke šalta, o moteris - su odine striukele, nuogomis kojomis ir basutėmis (ypač Londone). Ir nors vyrui atrodo, kad tai beprotiška, moteriai - viskas logiška.

Paaiškinimas. Kiekviena aprangos detalė apgalvota dar iki vyro kvietimo į pasimatymą. Taip apsirengusi važiuosi tik jo automobiliu arba taksi, eisi į restoraną, naktinį klubą, paskui - namo. Jokio pasivaikščiojimo romantiškai po parką nebus. Bet užtat apranga veikia vyrą itin efektyviai!

8. Maunasi pėdkelnes pasišokinėdama. Keistai vyrui turėtų atrodyti nailoninis ir kaproninis stebuklas, kuris dar ir pašokdinamas.

Paaiškinimas. Šuolyje į orą dailiau pasiskirsto pėdkelnės, gražiau apgula kojas. O vyrams - dar viena proga įvertinti moters kojų grožį.

9. Tepa storą sluoksnį makiažo. Vyrai nesuvokia, kaip visos kosmetikos priemonės - pudra, šešėliai, lūpdažiai, blakstienų tušas, skaistalai ir pan. - nugula ant moters veido. Jiems mintis veina: kaip ta moteris atrodo nusipraususi.

Paaiškinimas. Mums makiažas - visos nuotaikos kompleksas, kaip suknelė, bateliai ir fejerverkai. Nebus makiažo - prapuolusi šventė.

10. Skubina įvykius. Vyras dar tik moterį kabina, o ji jau galvoja, kokią suknelę vilksis, kai eis - jei ne prie altoriaus, tai pirmiau pas jo tėvus. Vyrams tai - peilis. Viskas turi vykti pamažu, leidžiant apsiprasti su mintimi ir sudarant sąlygas pasiilgti, pasigesti „subjekto".

Paaiškinimas. Ko čia laukti, kai viskas taip aišku? Juk vis tiek kada nors tai įvyks, tai kodėl atidėlioti? Tik dėl lovos reikalų moterys neskuba arba kai reikia susiruošti į vakarėlį.

11. Perka blizgius žurnalus ir valandomis varto. Vyrai nesuvokia, ką mes randame, kai 200 puslapiuose beveik visur - nuotraukos. Skaitomi tik pavadinimai ir puslapių numeracija.

Paaiškinimas. Moteris - estetė. Jai patinka gražūs paveikslėliai, ji taip svajoja, kuria ir vizualizuoja. Taip atsipalaiduoja ir dovanoja sau bei aplinkiniams sveiką nuotaiką.

12. Mato tai, ką nori matyti. Jei vyras pasipasakoja, kad vesti nenori, nemyli vaikų ir per artimiausius 10 metų nenorės rimtų santykių, tai moteris supras kaip signalą: jį būtiniausiai reikia atversti, gydyti!

Paaiškinimas. Moteris vyro nupasakotą realybę transformuos pagal save: jis dabar sužeistas, vaikus myli, bet bijo atsakomybės, rimtų santykių nenori, nes buvusioji - ragana. Aš esu kitokia! Turiu priversti jį patikėti, kad pasaulis yra gražus! Tai - mano misija.

13. Palieka išmėtytą visą savo grožį: šukas, plaukų segtukus, gumeles, smeigtukus. Vyras jaučiasi, lyg jį būtų apraizgęs voratinklis iš moters plaukų: jų visur! Kaip ji nesugeba visko sudėti į vieną vietą?

Paaiškinimas. Sugeba moteris tikrai, tik specialiai visur pažymi teritoriją savo daiktais, ypač jei vyras yra viengungis. Jei užklys kita moteris, tegu mato, jog tas vyras nėra vienišius. O vyras tegu pasinervina, rinkdamas smulkius moters daikčiukus.

14. Visuomet pritrūksta valandos susiruošti į vakarėlį. Kaip ir 4 punktas, tik vyras priskiria ne prie erdvinių, bet laiko nuovokos sutrikimų. Vyras nervinasi, kaip „tuoj" ir „aš greitai" virsta 30-90 minučių.

Paaiškinimas. Moterims susiruošimas reiškia, kad liko užsivilkti suknelę ir pasidaryti makiažą. Tačiau pamato, kad prie tos suknelės netinka anie bateliai ir šitie papuošalai. Tada prasideda žaidimas su šita suknele ir anais bateliais ir tais papuošalais.... Tai užima laiko. Nesiginčykite.

15. Išeina duonos, grįžta su naujais batais. Vyrui tai nesuvokiama. Nes eina tik to daikto. Moteris pakeliui žvilgteli į visas įmanomas vieteles. Nusiperka batelius, palaidinę. Būna tokios geros nuotaikos, patenkinta, kad net duona išgaruoja iš galvos.

Paaiškinimas. Išvaizda svarbesnė negu skrandis. Ji nori patikti vyrui, taigi drabužis - logiškas padarinys. Žinoma, kad duona nesvarbu, brangusis, - juk galvojau apie tave.

16. Tikrina kišenes po darbo vakarėlio, bet ne prieš skalbimą. Kiek vyrai verkė dėl išplauto paso, banknotų, automobilio pažymėjimo. Ir kas čia tokio? Juk viskas įsigyjama.

Paaiškinimas. O štai sudaužęs moteriai širdį, naujos neįstatysi. Ji rūpinasi savo nervais, šeima ir saugumu. Logiška, kaip ir pavyzdyje su duona.