Leo – vidutinio dydžio baltos ir smėlio spalvos šuo, akivaizdžiai naminis, nepratęs gyventi lauke. Prieš ketverius metus jis staiga atsirado užmiesčio degalinėje ir gyveno ten, vis laukdamas savo šeimininkų.

Leo vardą šuniui davė vietos gyventojai. Šuo kasdien tupėjo prie kelio, ties posūkiu ir žiūrėjo į tolį. Jis stipriai sulyso, užsikrėtė blusomis, susirgo grybeline odos liga. Jo kailis susivėlė, šuo pasidarė apatiškas.

Šuo Leo

Netoli degalinės gyvenusi 45 m. moteris Saovalak pastebėjo šunį ir nepajėgė praeiti pro šalį. Ji nuėjo namo, atsinešė maisto ir pamaitino šunį. Po kiek laiko, kai Leo nustojo jos bijoti, Saovalak parsivedė jį namo. Bet šuo pabėgo ir grįžo į savo postą prie kelio.

Saovalak toliau maitino nelaimingą gyvūną – kasdien atnešdavo jam maisto į pakelę. Ji dar kelis kartus buvo parsivedusi jį namo, bet Leo kas kartą pabėgdavo – akivaizdžiai laukė savo šeimininkų. Vietos gyventojai ėmė vis dažniau kabėti apie šunį, žavėtis jo ištikimybe. Daugelis manė, kad šunį išmetė – juk per ketverius metus mylintys šeimininkai tikrai būtų atvažiavę ir jį radę.

Šuo Leo

Vietos gyventojas Anučitas pamanė – jei būtų bent menkiausias šansas, kad Leo neišmetė ir kad šeimininkai iki šiol jo ieško, reikia pamėginti.

Vaikinas išpublikavo feisbuke įrašą apie Leo ir paprašė draugų pasidalinti šiuo įrašu su savais draugais. Stebėtina, bet ši priemonė buvo veiksminga – vaikinui parašė šeima ir papasakojo, kad Leo labai panašus į jų šunį Bon Bon, kuris dingo 2015 m. Žmonės papasakojo, kad 2015 m. važiavo tuo keliu ir trumpam sustojo degalinėje. Jie pastebėjo, kad augintinis dingo, tik nuvažiavę nemenką kelio dalį. Jie grįžo į degalinę, bet šuns ten nebuvo, taigi jie pagalvojo, kad Bon Bon veikiausiai partrenkė automobilis.

Šuo Leo

Atvykę žmonės su Anučitu nuėjo pas Leo / Bon Bon. Pamatęs senuosius šeimininkus, šuo baisiausiai apsidžiaugė, lojo, bėgiojo ratu. Bet kai moterys, su kuriomis anksčiau gyveno Bon Bon norėjo pasiimti šunį, jis nesutiko – pasisuko į Saovalak, moterį, kuri jį visus ketverius metus maitino, ir atsitūpė jai prie kojų.

Buvę Bon Bon šeimininkai supratingai reagavo į šuns sprendimą. Jie pažadėjo padėti Saovalak sumokėti už veterinaro paslaugas ir prisidėti prie šuns maitinimo. Šunelio istoriją feisbuke išpublikavęs vaikinas Anučitas teigė, kad Leo (Bon Bon) sprendimas nustebino jo feisbuko bičiulius – jie buvo įsitikinę, kad jis su džiaugsmu išvažiuos su ankstesniais šeimininkais. Vis tik šuo nusprendė kitaip. Dabar jis nepabėga nuo Saovalak – jis jau rado naujus namus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)