1. Saldainių eglutė. Tikrai nieko ypatinga - tik vietoje žaisliukų kabiname saldainius. Ir apsišarvuojame kantrybe, nes nebus gražu, jei juos tuojau pat - per dieną ar dvi - suvalgysime.

2. Jūrinė eglutė. Iškerpama iš popieriaus ir nudažoma mėlynai. Daryti ją geriausia iš didelio kartono lapo. Puošiama iš popieriaus išlankstytais laiveliais ir popierinėmis žuvytėmis.

3. Megzta eglutė. Tai užduotis ištikimoms mezgėjoms - imti ir nusimegzti eglę iš žalių siūlų. Ne tik eglutę, bet ir žaisliukus jai papuošti. Beje, ant tokios megztos ir ant sienos pakabintos eglės galima kabinti ir kelis tikrus žaisliukais - atrodys išties nepaprastai.

4. Tekstinė eglutė. Skirta visiškiems tinginiams. Tiesiog imame popieriaus lapą ir užrašome: “Eglutė”. Estetai gali užrašyti žaliai. Jei dar liko jėgų, galima parašyti: “Papuošta gražiais žaisliukais”.

5. Plastilininė eglutė. Apie ją viską pasako jos pavadinimas.

6. Teorinė eglutė. O ja gali būti bet kuris daiktas, jei tik nutarsite jį vadinti eglute. Nors ir puodelis ar kėdė. Netgi jaunesnysis broliukas gali sutikti būti eglute ir bent dešimt minučių pastovėti kampe tylėdamas... arba ošdamas.

7. Valgoma eglutė. Tai orkaitėje ant skardos keptas eglutės formos pyragas iš sausainiams skirtos tešlos. Tokios eglutės po švenčių nereikia išmesti! Nors dažniausiai švenčių jos net nesulaukia - suvalgomos anksčiau.

8. Druskinė, cukrinė, kruopinė... eglutės. Visos jos daromos labai panašiai: ant popieriaus lapo nusipiešiamas eglutės kontūras, popierius patepamas klijais. O paskui ant klijų pabarstoma pagal skonį: druska, cukrus, pipirai ar cinamonas, dražė žirneliai... Gal net akmenukai ar gintariukai, jei tokių yra. O gintarinė eglutė tikrai gražu! Vėliau eglutės kontūras apkerpamas.

9. Medžiaginė eglutė - pasiūta iš žalios medžiagos ir prikimšta porolono. Vėliau gali būti naudojama kaip paprasta pagalvėlė.

10. Sugalvok pats!