ŠOKOLADINSIS TORČIUKAS „ŠYPSENĖLĖ“
400 gr. šokoladinių sausainių (geriausia Selga, nes trapūs)
200 gr. sviesto
100 gr. grietinėlės
100 gr. džiovintų slyvų (skonio reikalas, galima nedėti)
1 indelis virto kondensuoto pieno ( virto galima gauti Kalvarijų turgavietėje)
200 gr. juodo šokolado
pabarstukų papuošimui
Sausainius sutrinti iki miltų ir išmaišyti su tirpintu sviestu ir truputėliu grietinėlės. Gautą masę sudėti į tortinę, išklotą sviestiniu popieriumi, išlyginti ir įdėti į šaldytuvą.
Nuplauti džiovintas slyvas ir supjaustyti juostelėmis, sudėti ant sustingusių sausainių, užpilti virtą kondensuotą pieną, išlyginti.
Dubenėlyje (puode su karštu vandeniu) išlydyti sulaužytą šokoladą su likusiu sviestu ir trupučiu grietinėlės. Tada užpilti išlydytu šokoladu, gražiai išlyginti. Papuošti pabarstukais, vasarą galima ir uogomis.
Įdėti į šaldytuvą sustingti.
Skanaus!
Sigita
**************
Bananinis pyragas su graikiniais riešutais ir šokoladu glaistu
Pyragui:
· 3 kiaušiniai
· 230 g miltų
· 120ml natūralaus jogurto
· 100g cukraus
· 120g kambario temperatūros sviesto
· 3 bananai
· 1,5 a.š. kepimo miltelių
· 1 a.š. kepimo sodos
· 1 a.š. cinamono
· 70g graikinių riešutų
Glaistui:
· 200g juodo šokolado
· 100 ml grietinėlės 36%
Papuošimui: riešutai
1. Išsukame kambario temperatūros sviestą su cukrumi iki purumo.
2. Po vieną įmušame kiaušinius, išmaišome.
3. Supilame jogurtą, išmaišome.
4. Sutrintus bananus įmaišome į tešlą.
5. Kitame inde sumaišome miltus, kepimo miltelius, sodą ir cinamoną. Viską įmaišome į bananinę masę.
6. Įmaišome graikinius riešutus.
7. Kepame 170 laipsnių temperatūroje ~1 valandą.
8. Atvėsus pyragui ištirpiname šokoladą, sumaišome su grietinėle ir apliejame pyragą. Viską papuošiame riešutais.
SKANAUS!
Be galo paprastas ir be proto skanus pyragas, papuošiantis saldų desertų stalą!
DOMINYKA
****************
Tortas „Šrekas“
Jums reikės:
Biskvitas
1. Cukraus (150 gr.)
2. Vanilinio cukraus pudros (30 gr.)
3. Kiaušinių (4 vnt. dideli)
4. Miltų (100 gr.)
5. Krakmolo (50 gr.)
6. Kepimo miltelių (5 gr.)
7. Maistinių dažų (žalios spalvos)
Sirupas nr. 1
1. Aviečių uogienės (2 šaukštai)
2. Laimo sulčių (2 šaukštai)
3. Vandens (1/2 stiklinės)
Visus ingredientus gerai sumaišome.
Sirupas nr. 2
1. Balto romo (40 ml)
2. Rudojo cukraus (2 šaukštai)
3. Vandens (40 ml)
Visus ingredientus gerai sumaišome.
Kremas nr. 1
1. Riebios grietinėlės (200 ml.)
2. Baltojo šokolado (300 gr.)
3. Maskarpone sūrio (300 gr.)
Užverdame grietinėlę ir supilame ant gabaliukais sulaužyto šokolado, gerai išmaišome, kad šokoladas išsilydytų, atšaldome, kad sutirštėtų. Sudedame atvėsintą maskarpone sūrį, maišome iki vientisumo ir įdedame į šaldytuvą.
Kremas nr. 2
1. Riebios grietinėlės (200 ml.)
2. Maskarpone sūrio (200 gr.)
3. Cukraus (4 šaukštai)
Grietinėlę plakame iki standumo (kad greičiau išsiplaktų, plakite ant dubens su šaltu vandeniu ar ledukais). Į grietinėlę sudedame maskarpone sūrį ir cukrų, išmaišome iki vientisumo ir įdedame į šaldytuvą atvėsinti.
Dekoravimui
1. Kepintų migdolų drožlių ( apie 100 gr.)
Biskvitui – atskiriame trynius nuo baltymų. Į trynius supilame pusę balto ir vanilinio cukraus, maišome, kol masė padidės kelis kartus, įpilame maistinių dažų. Į baltymus įberiame žiupsnelį druskos, plakdami beriame likusį cukrų ir vanilinio cukraus pudrą. Plakame iki tirštų putų masės.
Į baltymus po truputi sudedame trynius ir išmaišome iki vientisos masės. Po truputį suberiame persijotus miltus, krakmolą ir kepimo miltelius ir atsargiai išmaišome. Biskvitą kepame tortinėje su atidaromais šonais (dugnas išklotas kepimo popieriumi) 180 C orkaitėje apie 40 minučių. Išėmus kepimo formą sukrečiame, kad biskvitas nesubliūkštų.
Torto sutepimas. Atvėsintą biskvitą perpjauname pusiau. Apatinę dalį apšlakstome sirupu nr. 1, tepame kremą nr. 2, uždedame viršutinę dalį, pašlakstome sirupu nr. 2. Visą tortą aptepame kremu nr. 1 ir iš visų pusių apibarstome pakepintomis migdolų drožlėmis. Dedame į šaldytuvą atvėsinti.
Robertas
*******************
Skaniausia Panakota su avietėmis
Jums reikės:
250 ml grietinėlės (geriau riebesnės);
250 ml natūralaus jogurto;
2 valg. š. cukraus;
1/2 arb. š. želatinos;
vanilės esencijos arba vanilinio cukraus;
aviečių uogienės ar džemo.
Želatiną išbrinkiname keliuose šaukštuose šalto vandens. Grietinėlę
sumaišome su cukrumi ir kaitiname ant nedidelės ugnies nuolat maišant,
kol cukrus ištirps. Svarbu grietinėlės neužvirinti, o tik sušildyti.
Tuomet sudedame želatiną ir gerai išmaišome. Įmaišome vanilės esenciją
ir galiausiai natūralų jogurtą. Supilstome į formeles ir kiek pravėsus
dedame į šaldytuvą, kur per naktį desertas tikrai sustings.
Patiekiame su aviečių uogiene.
Skanaus!
Aušra
*******************
Keksiukai
Ingredientai:
Kambario temperatūros sviesto – 110 g.;
Kiaušinių – 2 vnt.;
Vanilės esencijos – keli lašai;
Druskos – žiupsnelis.;
Cukraus – 170 g.;
Miltų – 125 g.;
Kepimo miltelių – 1 a.š.;
Pieno – 100 ml.
Aviečių (šviežių) - 2 stiklinės
Sviestą gerai išplakame su cukrumi, kol masė šie tiek padidės.Po vieną plakant įmušame kiaušinius. Viską plakame tol, kol kiaušinių, sviesto ir cukraus masė pabals ir joje neliks cukraus kruopelių. Įlašiname vanilės esencijos, plakinį permaišome.Į plakinį persijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Išmaišome.Į tešlą dalimis maišant supilame pieną. Galiausiai viską gerai išmaišome iki vientisos masės.Paruoštą tešlą supilame į keksiukų formeles, įspaudžiame po avietę ar kelias ir kepame 180 laipsnių karščio orkaitėje apie pusvalandį, kol įbedus dantų krapštuką į keksiuko vidurį, jis liks sausas ir neapsivėlęs tešla.
Kremui:
Sviesto (minšto, kambario temp.) - 100g
Cukraus pudros - 100g
Citrinos sultis - keli arbatiniai šaukšteliai (pagal skonį)
Sviestą, cukraus pudrą ir citrinos sultis sutriname su mediniu šaukštu. Ir papuošiame keksiukus bei uždedame avietę papuošimui.
Skanaus. :)
Violeta
*****************
Tortas "Juodasis miškas"
Receptas:
Vienam biskvitui (tortui reikia dviejų):
3 kiaušinių (L)
150 g. cukraus
100 g. margarino
150 g. miltų
3 kupinų a. šaukštelių kakavos
1 a. šaukštelio nugesintos sodos
Gamybos procesas:
Kiaušinius išplakite su cukrumi. Margariną ištirpinkite ir leiskite šiek tiek atvėsti, tada supilkite į kiaušinių masę, sudėkite kakavą, miltus bei sodą. Viską gerai permaišykite ir supilstykite į kepimo formą.
Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C, apie 20-30 min. Iškeptus biskvitus atvėsinkite tada perpjaukite pusiau. Iš dviejų biskvitų gausite 4 biskvitinius sluoksnius, kuriuos reikės sulaistyti.
Kremui:
750 ml. grietinėlės
Cukraus pudros
Citrinos sulčių (truputį, pagal skonį)
Grietinėlės standiklio
Vyšnioms:
400 g vyšnių be kauliukų
175 ml vyšnių likerio (tinka raudonas portveinas / saldus raudonas vynas)
4 - 5 juodieji pipirai, pasmulkinti
citrinos žievelė
2 v. š. apelsinų sulčių (galima įmesti ir mandarino skiltelę / es)
1 cinamono lazdelė
Visus ingredientus, išskyrus vyšnias, užvirti. Po kelių minučių suberti vyšnias ir virti 2 – 3 minutes. Vyšnias palikti sirupe bent 4 valandoms. Tuomet gerai nuvarvinti.
Šokoladiniam sluoksniui:
250 g. juodojo šokolado
grietinėlės / pieno
Biskvitų sulaistymui:
Vyšnių likerio, sirupo ar brendžio. (Naudojau nukoštą sirupą, likusį po vyšnių virimo).
Ant biskvito tepkite pusę grietinėlės kiekio, pabarstykite vyšniomis, dėkite kitą biskvito sluoksnį, užpilkite šokolado sluoksnį, ant jo vėl dėkite biskvitą, užtepkite likusią grietinėlę, apibarstykite vyšniomis ir uždenkite biskvitu.
Puošti galite kuo tik norite – grietinėle, sviestiniu kremu, šokoladu ar trupiniais.
Ieva
******************
Mano gardžiausiais labai žiemiškas desertas APLEDĖJĘS ŠULINYS gaminamas taip:
Reikia:
500 g grietinės (30 proc. riebumo)
250 g sviesto
600 g cukraus
200 g miltų
1 šaukštelis sodos
3 kiaušiniai
Gaminimas:
Atskirti baltymus nuo trynių. Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų. Likusius produktus sumaišyti tarpusavyje. Iš tešlos suformuoti 12 rąstų-pagaliukų. Išdėlioti ant kepimo popieriaus ir per kelis kartus iškepti (po 20 min.). Gerai atvėsinti ir pradėti formuoti šulinį. Gautą šulinį aplieti pradžioje pagamintu plaktų baltymų glaistu. Į šulinio vidurį talpinti šampaną ar kitą gėrimą.
Olga