Gaminimo laikas 50 min.
4 porcijoms reikės:
150 g gliaudytų migdolų,
150 g cukraus pudros,
2 valg. šaukštai citrinos sulčių,
1 valg. šaukštas likerio,
150 g juodojo šokolado,
50 g citrusų cukatų
Gaminimas
1. Migdolus užpilkite verdančiu vandeniu, palikite 3 min., perkoškite per kiaurasamtį, palikite, kad nubėgtų vanduo. Suberkite riešutus ant popierinio rankšluosčio, nusausinkite ir nulupkite. Susmulkinkite trintuvu.
2. Maltus migdolus sumaišykite su cukraus pudra, citrinos sultimis ir likeriu. Kruopščiai išmaišykite. Gautą masę padalinkite į 16 gabalėlių. Suformuokite nedidelius paplotėlius.
3. Į kiekvieno paplotėlio vidurį įdėkite po cukatos gabaliuką ir suformuokite saldainį. Karštoje garų vonelėje ištirpinkite šokoladą. Saldainius pamerkite į šokoladą ir palikite, kad sustingtų.
Skanaus!