„Gerbiamieji, vandens motociklų savininkai, primename, kad jūroje norint plaukioti būtinos laivavedžio teisės ir joje tai galima daryti tik ne saugomose teritorijose.

Kai nepaisot įstatymų, plaukiojat be teisių, niekas nepriverčia paskaityti teisės aktų, kuriuose nustatytos taisyklės. Užsukit į lankytojų centrą, paskambinkit, padėsime išvengti nemalonumų su kontroliuojančiomis institucijomis ir suteiksime informaciją, ko daryti parko teritorijoje neleidžia įstatymai. 600 eurų bauda vis tik nėra smagu. Norėtųsi padėti to išvengti“, – rašė Pajūrio regioninis parkas.

Jis taip pat priminė, kad ,„Aplinkosaugos sąlygose plaukioti paviršiniuose vandens telkiniuose plaukiojimo priemonėmis ir plūduriuojančių priemonių įrengimo ir naudojimo, jų statymo ir (arba) švartavimo aplinkosauginiuose reikalavimuose“ leidžiama plaukioti Baltijos jūroje, tačiau ne Kuršių nerijos nacionaliniame parke, Pajūrio regioniniame parke ir po Baltijos jūros biosferos poligone esančias akvatorijas.

„Norėtųsi, kad apsilankymas Pajūrio regioniniame parke nebūtų apie konfliktus su Aplinkos apsaugos departamento inspektoriais ar laivybos inspekcijos pareigūnais, todėl kasmet kartojame informaciją ir soc. tinkluose.

Atrodo, automobilių savininkų įspėti, kad nereikia važinėti parke neišlaikius teisių nebereikia.

Karklės valčių nuleidimo vietoje norint nuleisti laivą išplaukimui, reikia Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcija leidimo, o neturintiems laivavedžio teisių bei techninės apžiūros dokumento, (plaukiojimo priemonėms su vandens pompa tokio leidimo išduoti neturime teisės bet kokiu atveju) – išduoti tokio leidimo negalime“, – pridūrė jie ir pasidalijo teisės akto nuorodą.

Teisės aktas yra ČIA.