Mobiliosios programėlės atsisiuntimas iš Google „Play“ arba „Apple Store“ parduotuvių yra nemokamas. Naudotojo atpažinimas atliekamas per elektroninių viešųjų paslaugų portalą „Elektroniniai valdžios vartai“, spaudžiant aktyvų mygtuką „Prisijungti per el. valdžios vartus“.

Mobiliojoje programėlėje yra galimybė teikti duomenis tiek vykdant mėgėjišką žvejybą laivu, tiek žvejojant nuo kranto. Tikimąsi, kad laivų kapitonai, į žvejybą Baltijos jūroje plukdantys žvejus mėgėjus, pateiks reikalingus duomenis apie laimikį už visus laive esančius keleivius. Žvejojantys nuo kranto asmenys, tikimąsi, į programėlę duomenis suves individuliai.

Geranoriškas laivų kapitonų ir žvejų mėgėjų įsitraukimas ir bendradarbiavimas teikiant žvejybos duomenis leis pasiekti bendro tikslo – žuvų išteklių dydžio ir populiacijos būklės Baltijos jūroje ir priekrantėje nustatymo.

Mobiliojoje programėlėje suvesti asmens duomenys tvarkomi vadovaujantis Europos Sąjungos, Lietuvos Respublikos teisės aktais bei Žuvininkystės tarnybos asmens duomenų apsaugos taisyklėmis.