„Vidaus vandenų žuvininkystė Lietuvoje” – taip pavadintą konferenciją gegužės pradžioje organizuoja Žemės ūkio ministerija, kuri ir yra atsakinga už verslinę žūklę mūsų šalyje. Joje žvejų verslininkų atstovai skaitys ne vieną pranešimą, kuriuo, žinoma, agituos grąžinti verslinę žvejybą į vidaus vandenis.

Pavyzdžiui, asociacijos Žuvininkų rūmai prezidentas Leonas Kerosierius pristatys verslinės žūklės vidaus vandenyse problemas. Nors mes puikiai žinome, kad vienintelė problema yra ta, kad praėjus beveik trejiems metams po tinklų uždraudimo, verslininkai taip ir nesugebėjo persikvalifikuoti ir toliau verkia dėl verslo, kuris oficialiai buvo siaubingai nuostolingas.

Apie žvejybos Kuršių mariose problemas kalbės ir žuvininkystės įmonių asociacijos „Lampetra“ pirmininkė Sigita Jakubauskienė. Beveik neabejotina, kad šiuo pranešimu vėl bus prašoma leisti pardavinėti kaip priegauda į tinklus papuolusias lašišas ir šlakius.

Tiesa, konferencijoje pasisakys ne tik verslininkai, bet ir žvejų mėgėjų atstovai, aplinkosaugininkai, ichtiologai, vandens telkinius žuvinantys specialistai. Belieka tikėtis, kad jų balsas skambės garsiau nei žvejų verslininkų.