Šią apklausą užsakė Didžiosios Britanijos žvejus vienijanti organizacija „Angling Trust”. Ja buvo siekiama išsiaiškinti vietinių žvejų nuomonę apie meškeriojančius atvykėlius. Apklausos metu rytinėje Anglijos dalyje, kur gyvena itin daug ieškoti sotesnio kąsnio atvykusių imigrantų, buvo apklausta 1200 žvejų.

Tiesa, apklausoje nebuvo klausimų apie atvykėlius iš konkrečių šalių, buvo klausiama tiesiog nuomonės apie žvejus iš kitų Europos Sąjungos valstybių. Bet, žinoma, į klausimus atsakinėję meškeriotojai galvoje tikriausiai vis tiek pirmiausia turėjo rytų europiečius.

Net 50 proc. anglų meškeriotojo pasisakė manantys, jog imigrantai nežino arba labai prastai žino Anglijoje galiojančias žūklės taisykles. 75 proc. britų žvejų galvoja, kad imigrantai tas taisykles dažnai ir pažeidžia.

77 proc. apklausos dalyvių mano, jog atvykėliai turėtų būti skatinami prisijungti prie vietos žūklės klubų, 70 proc. nurodė, kad reikėtų daugiau viešos informacijos gimtosiomis atvykėlių kalbomis.

Tiesa, apklausa taip pat atskleidė, jog anglai pasisako už didesnę žvejojančių imigrantų integraciją į vietos meškeriotojų bendruomenes. Pavyzdžiui, net 77 proc. apklausos dalyvių mano, jog atvykėliai turėtų būti skatinami prisijungti prie vietos žūklės klubų, 70 proc. nurodė, kad reikėtų daugiau viešos informacijos gimtosiomis atvykėlių kalbomis.

Kas šeštas apklausos dalyvis pritartų žūklės varžyboms, kurių pagrindinis akcentas būtų vietos ir užsienio žvejų varžytuvės. Beje, net 400 apklausos dalyvių išreiškė norą patys prisidėti prie savanorystės projektų, kuriais būtų siekiama skatinti vietos ir užsienio žvejų bendravimą.