Arktiniai rykliai yra ilgiausiai gyvenantys stuburiniai gyvūnai pasaulyje, jų amžius gali siekti net 400 metų. Per šį ilgą laiką jie ir užauga nemenki – pasiekia net 1000 kilogramų svorį. Didžiausias kada nors sugautas arktinis ryklys buvo išvilktas Norvegijoje ir svėrė 800 kilogramų. Ir taip, šias žuvis galima meškerioti nuo ledo, o kelios žvejybinių kelionių agentūros siūlo būtent tai ir padaryti, jei tik turite kelis tūkstančius eurų.

Populiariausia arktinių ryklių žūklės vieta pasaulyje yra Grenlandijos fiordai. Šių žuvų žūklės sezonas čia paprastai prasideda kovo mėnesį. Savaitė arktinių ryklių žvejybos kainuoja apie 2000 eurų, į kuriuos įskaičiuotas viešbutis, žūklės gido paslaugos ir transporto iki žūklės vietų paslaugos. Tačiau dar reikės susimokėti už kelionę, maistą ir žūklės įrankius. Visa tai arktinių ryklių žūklę padaro gana brangiu malonumu, bet norinčių jį patirti vis tiek netrūksta. O kaip kitaip, jei galimybė pro eketę traukti šimtą ir daugiau kilogramų sveriančias žuvis, yra visiškai reali.

Beje, arktiniai rykliai meškeriojami tik dėl savo dydžio ir galimybės pagerinti visus rekordus. Juos gaudantys žvejai sako, kad šios žuvys labai prastos kovotojos, tačiau kai tokė svorį reikia ištraukti iš didžiulių gelmių, vis tiek paskausta visus raumenis. Šie rykliai negaudomi ir dėl mėsos, nes joje yra didelis kiekis šlapimo rūgšties, dėl kurios mėsa tampa praktiškai nevalgoma. Tiesa, tai netrukdo Grenlandijos čiabuviams inuitams ryklių mėsa šerti savo šunis.