Reikės:

  • 1 kg seliavų,
  • 2 svogūnų
  • 2 morkų
  • 3 pomidorų
  • 1 paprikos
  • 5 česnako skiltelių
  • 1 citrinos
  • aliejaus kepimui
  • 4 šaukštų miltų

Seliavas išdarinėkite. Galvas nupjaukite, bet neišmeskite, tik išimkite žiaunas – virsime sultinį. Kad būtų gardesnis, galima pridėti kitokios turimos žuvies. Sultinį pagardinkite druska ir pipirais. Išvirusį nukoškite.

Seliavas, pabarstykite druska bei pipirais. Pavoliokite miltuose ir kepkite gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Iškepusias dėkite vienu sluoksniu į platų ir gilų indą.

Kitoje keptuvėje apkepinkite susmulkintas daržoves – svogūnus, morkas, paprikas, pomidorus, česnakus. Daržovėms apkepus supilkite sultinį, pagardinkite druska bei pipirais, jei reikia. Daržoves dėkite vienu sluoksniu ant žuvies, tada vėl sluoksnį keptų seliavų ir vėl daržovių. Paskutinis sluoksnis turi būti daržovių. Paslėkite viską lėkštute arba dangčiu ir padėkite parai į šaldytuvą.