Reikės:
- 4 didelių uoto pjausnių
- 2 šaukštų kmynų
- 2 šaukštų kalendrų grūdelių
- 2 saujų svogūnų laiškų
- 2 česnako skiltelių
- žiupsnelio mėtų
- saujos smulkintų krapų
- 150 ml rūgpienio
- žiupsnelis maltų čili pipirų
- druskos ir juodųjų maltų pipirų pagal skonį
Pirmiausia keptuvėje ant nedidelės kaitros pakaitinkite kmynus ir kalendras, kad atsiskleistų jų skonis, tada sugrūskite grūstuvėje.
Kitame inde sumaišykite smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus, česnakus, mėtas, krapus. Suberkite kmynus ir kalendras, čili pipirų miltelius, druską, pipirus. Supilkite rūgpienį ir viską gerai išmaišykite.
Gauta mase aptepkite uoto gabaliukus, sudėkite į dubenį ir padėkite į šaldytuvą 3 valandoms.
Per tą laiką įkaitinkite grilį. Žuvies gabaliukus dėkite ant grotelių ir kepkite maždaug 15 minučių, kol luobelė gražiai apskrus, o žuvis suminkštės.
Patiekite su šviežių daržovių salotomis.