Be abejo, pirmiausia turite išimti ikrus iš žuvies. Sudėkite juos į dubenį ir praplaukite šaltu vandeniu. Praplovę šaltą vandenį nupilkite. Tada ant ikrų užpilkite karštą, maždaug 70 – 80° temperatūros vandenį. Palaikykite 3-5 min., šitaip ikrai lengviau atsiskirs nuo juos jungiančių audinių. Jokiu būdu nepilkite verdančio vandens, nes ikruose esančius baltymus tiesiog išvirsite ir jie praras savo skonį.
Atskirtus ikrus kelis kartus perskalaukite dideliu kiekiu šalto vandens. Ir viskas. Ikrai paruošti sūdymui.
Kad nebūtų sulipę, ikrus persijokite per kiaurapuodį, nusausinkite, suberkite į dubenį ir, įpylę tris sklidinus virtuvinius šaukštus druskos, atsargiai, kad nesutrintumėte minkštų ikrelių, išmaišykite. Tokį ruošinį įdėkite į šaldytuvą.
Maždaug po 15 min. ikrus reikia išraukti ir dar kartą perkošti, šitaip nuo jų nubėgs sūrus skystis. Po to, jau kiaurapuodyje paliktus ikrus apiberkite dar šaukštu druskos ir vėl įdėkite į šaldytuvą. Praėjus keliolikai minučių ikrus galima ragauti, o po kiek daugiau laiko – vaišinti svečius.