Žvejų, susigundžiusių draudžiamu būdu pagauti lydekas, nesustabdė net ir tai, kad penktadienis, kad trylikta diena, ir net pilnatis. Asmenys M. R. ir V. M. pačiame Kupiškio rajono pakraštyje prie Anykščių rajono ribos esančiame Suosos (Jurgiškio) ežere ant ledo buvo pastatę po 10 skritulių lydekoms gaudyti masalui naudodami gyvas žuveles. Šiuo metu žvejoti masalui naudojant žuvelę yra draudžiama. Žvejai neteisėtos žvejybos metu sugavo 16 lydekų.

Asmenims surašyti administracinių nusižengimų protokolai pagal Administracinių nusižengimų kodeksą „mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimas, padarytas panaudojant draudžiamus žvejybos įrankius ar draudžiamu būdu užtraukia baudą nuo vieno šimto dvidešimt iki trijų šimtų eurų“. Kodekse numatytas ir nusižengimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimas. Paskaičiuota ir pažeidėjams pateikta geranoriškai atlyginti žuvų ištekliams padaryta 2552 eurų žala.

Gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai primena, kad Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklėse numatyta, kad nuo sausio 1 d. iki balandžio 20 d. yra draudžiama žvejoti masalui naudojant žuvelę, o nuo vasario lydekas bus draudžiama gaudyti apskritai. Matydami pažeidimus, nedelsiant praneškite aplinkos apsaugos inspektoriams tiesiogiai arba bendruoju pagalbos numeriu 112.