Kolkas komanda leidžia žvilgtelti į filmo anonsą ir kviečia žiūrovus pamąstyti apie vieną opiausių aplinkosauginių problemų Lietuvoje – karališkų žuvų apsaugą.

„Lašiša yra mūsų gamtos lobis. Tiek biologine, tiek ir ekonomine prasme. Kol kas mes neišnaudojame nei 10% šios dovanos potencialo. Dar blogiau, nežinodami ir neskirdami pakankamai dėmesio leidžiame niokoti ir naikinti lašišų išteklius.

Pati žuvis yra labai didelė, stipri, kovinga ir veržli. Daug labiau vertinga ne kaip maistas, bet kaip rekreacinis objektas bei mūsų gamtos pasididžiavimas ir puošmena. Mažai yra sostinių pasaulyje, kuriose neršia didesnės nei 1-o metro lašišos ir parke gali tai stebėti su vaikais. Vilnius yra tokia sostinė,“ - svetainėje museline.lt rašo filmo kūrėjai.

„Na negali lašišos licencija kainuoti lygiai taip pat, kiek kebabas kebabinėj. Na negali. Na nėra taip pasauly. Jūros vartai yra labai baisi vieta lašišoms. Jos turi pataikyti iš didelės jūros į labai siaurą praėjimą, tarkim, kelių šimtų metrų pločio. Viskas yra apstatyta tinklais ir įvairiausiom verslinėm priemonėm, kurios gaudo žuvį.

Tą vietą mes turime atlaisvinti vien tik dėl to, kad mes su meškerėm negaudom žiotyse. Antras etapas tai yra Kuršių marios ir gaudyklės bei tinklai. Čia, atrodo, mažas kanaliukas, o praplaukia šimtai lašišų. Tik yra vienas svarbus niuansas, kad jos praplaukia verslininkų valtyse,“ – pasakojama filmo anonse.

Filmo kūrėjai kviečia paremti lašišų apsaugos idėjas ir prisidėti prie „Sunkaus kelio“ gimimo. Kaip galite paremti filmą, skaitykite čia.