Iš viso per pirmąjį etapą nustatyti 95 mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimai, iš jų – 14 šiurkščių. Taip pat nustatyti 3 verslinės žvejybos pažeidimai ir daugiau kaip 90 kitų aplinkos apsaugos pažeidimų. Daugiausia pažeidimų – 133 – išaiškinta Klaipėdos regione. Iš pažeidėjų paimtos 3 valtys,17 mėgėjų žvejybos įrankių ir 63 ne mėgėjų žvejybos įrankiai.

Visiems pažeidėjams už neleistinu metu sugautą lašišą gresia baudos nuo 120 iki 300 eurų ir pažeidimo įrankių konfiskavimas. Taip pat už kiekvieną sugautą lašišą ar šlakį skaičiuojama 580 eurų žala žuvų ištekliams.

Per akciją „Lašiša 2019“ Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos (AAD) pareigūnai bendradarbiauja su policijos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos ir kitų tarnybų pareigūnais, neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais ir visuomeninėmis organizacijomis.

Aplinkosaugininkai tikisi ir visuomenės pagalbos ir primena, kad apie pastebėtus gamtosauginius pažeidimus, aplinkos teršimo ar niokojimo atvejus reikėtų pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba tiesiogiai AAD tel. 8 5 273 2995.