Žūklės klubai ir privačių vandens telkinių savininkai raginami nedelsti ir parengti projektus, kurie galėtų pretenduoti į paramą iš 12 mln. svarų sterlingų fondo, kurį pardavinėdama maišelius jau sukaupė „Tesco”.

Vieno privataus vandens telkinio savininkai jau gavo 12 tūkst. svarų, už kuriuos buvo organizuojami žvejybos populiarinimo renginiai jaunimui, taip pat nupirkta papildomos įrangos, kad tvenkiniuose komfortiškai galėtų žvejoti ir neįgalieji.

Žūklės klubams tereikia „Tesco” interneto puslapyje užpildyti specialią formą, aprašyti savo projektą, o tuomet patys parduotuvių pirkėjai balsuodami sprendžia, kokią sumą pinigų tam projektui skirti. Bet kokiu atveju, paramos suma negali būti mažesnė kaip 8 tūkst. svarų.

„Žvejų klubai tikrai nesimaudo piniguose, todėl tokie projektai yra labai reikalingi. Galų gale, jie svarbūs ne tik dėl pinigų, bet ir dėl žvejybos sporto populiarinimo. „Tesco” pajėgumai užtikrina didelį projekto viešumą ir leidžia apie meškeriojimą sužinoti daugybei žmonių. patys žvejai to padaryti neįstengtų”, - teigė vieno žvejų klubo vadovas.