Žuvimi žaibu kartais vadinamą bene vienintelį karpinių šeimos plėšrūną, salatį, trokšta sugauti daugelis meškeriotojų. Kai kas sako, kad šių žuvų vietą puikiai parodo žuvėdros, puikiai žinančios, kada šios žuvys maitinasi. Dažniausiai žuvėdros pasirodo prieš pat salačiams išplaukus į medžioklę ir vikriai išsisklaido jų smūgiams pasibaigus. Tačiau Stasiui šią savaitę jokių žuvėdrų nurodymų neprireikė.

Su rekordinio laimikio savininku susisiekėme prieš pat jam išskubant fotografuoti laimikio, kad kuo skubiau būtų užregistruotas rekordas. Meškeriotojas prisipažino nesitikėjęs sugautį salatį, nes tą dieną tiesiog velkiavo lydekas. Beja, pastarosios taip pat kibo puikiai.

Salatis

Užkibus salačiui Stasys su žuvimi kovojo 10 minučių. Pasak jo, laimikis buvo neramus ir daug blaškėsi, todėl reikėjo jį nuvarginti. Iš pirmo žvilgsnio meškeriotojas nusprendė, kad salatis gali sverti vos 4 ar 5 kilogramus, o apie rekordą net negalvojo. Tik parnešus laimikį namo ir jį pasvėrus paaiškėjo, kad didžiulis salatis svėrė net 7,7 kg!

Salatis

Tiesa, Sartų ežere dažnai meškeriojančiam Stasiui šis laimikis nėra pats didžiausias. „Labiausiai mėgstu gaudyti karpius. Sergu ta liga,“ – juokėsi Statys,pasakodamas apie savo žūklės įpročius. Iki šiol didžiausias jo sugautas laimikis – 18 kg svėręs karpis. Nepaisant puikių rezultatų, į profesionalių žvejų gretas Stasys nesiveržia. Žvejoja tik dėl savo paties malonumo ir azarto, pavykus susikauti su didžiaisiais ežero monstrais.