Apie 4 valandą ryto patikrinus Stirnės upelį, ištekantį iš Stirnių ežero, aplinkosaugininkai aptiko ungurinę gaudyklę. Netrukus buvo nutarta į kampą įspeisti ir pačius nelegalios žūklės gerbėjus. Pareigūnams teko laukti iki 8 valandos ryto, kai pakrantėje pasirodę du vyrai patraukė tiesiai prie ungurinės gaudyklės.

Po kelių akimirkų, kai aplinkosaugininkai pasitiko juos prie upelio, Molėtų rajono gyventojų veidai jau buvo rūškani. Brakonieriams pasisekė, nes žūklė buvo nesėkminga ir draudžiamų laimikių jie nebuvo sugavę.

Pažeidėjai pričiupti žvejoję su ungurine gaudykle

Vis dėlto, už žvejybą ungurine gaudykle pareigūnai vyrams surašė administracinio nusižengimo protokolus. Jiems bus skirtos baudos, siekiančios iki 300 eurų, taip pat konfiskuotas nelegalus žūklės įrankis – ungurinė gaudyklė.

Kadangi per paskutinę savaitę tai jau antras atvejis, kai aplinkosaugininkai Molėtų rajone nustato neteisėtos ungurių žvejybos atvejus, Utenos RAAD direktorius pavedė Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijai iš esmės sustiprinti migruojančių ungurių žvejybos kontrolę visoje Utenos RAAD kontroliuojamoje teritorijoje.