36 metų juvelyras iš Lankašyro žurnalui „Anglers Mail“ pasakojo, kad tokius dirbinius iš pradžių pradėjo gaminti kaip suvenyrus žvejoti taip pat mėgstantiems savo artimiesiems. Dabar tokius papuošalus jis siūlo įsigyti visiems norintiems. Tiesa, jų kaina ne tokia ir maža.

„Iš pradžių padariau auksinę ritėsMitchell 300“ kopiją savo dėdei. Vėliau dar vieną auksinę mažytę multiplikatorinę ritę jam padovanojau per Kalėdas. Šiuos darbus pamatė vienas jo draugų, todėl panašų dirbinį padariau ir jam. Savo šefui per Kalėdas padovanojau auksinę muselę. Iš esmės visi šie gaminiai yra vienetiniai, bet iš tikrųjų galiu pagaminti bet ką, jei tik žmonės ateis ir išsakys aiškius savo pageidavimus“, – apie visko pradžią pasakojo A. Tiptonas.

Tai nėra pigūs daikčiukai, pavyzdžiui, ritė kainuoja 230 svarų sterlingų, už auksinę muselę ar stambesnius dirbinius iš sidabro juvelyras prašo apie 150 svarų sterlingų.

Šiuo metu juvelyrikos salonas, kuriame dirba A. Tiptonas, pirkėjams siūlo keletą žvejybinio tipo papuošalų. Tai nėra pigūs daikčiukai, pavyzdžiui, ritė kainuoja 230 svarų sterlingų, už auksinę muselę ar stambesnius dirbinius iš sidabro juvelyras prašo apie 150 svarų sterlingų.

Kita vertus, tokios kainos suprantamos. Pavyzdžiui, juvelyro sukurtą 9 mm dydžio multiplikatorinę ritę sudaro net 16 atskirų dalių, kurias sujungus į visumą gaunama iš tiesų veikianti miniatiūrinė ritė.
„Pagaminti ir surinkti visoms dalims reikia tikrai nemažai laiko. Tai unikalūs dirbiniai todėl ir jų kaina tokia“, – paaiškino menininkas.

Auksinės ritės nuotrauką galite pamatyti ČIA.