Omega-3 riebiųjų rūgščių žmogaus organizmas pats pasigaminti negali, tačiau jų galima gauti valgant riebias ir pusriebes žuvis, lašišas, upėtakius, plačiakakčius, amūrus ar karpius. Siekiant didžiausios naudos sveikatai, geriausia rinktis gyvas arba šviežias atvėsintas žuvis. Jei galvojate apie ekologiją, parduotuvėse ieškokite Lietuvos ekologiniuose žuvininkystės ūkiuose užaugintų žuvų.
Gaudami pakankamą kiekį omega-3 riebalų rūgščių, sumažinsite cholesterolio kiekį kraujyje, be to, sustiprinsite regėjimą, būsite budresni, imlesni protiniam darbui. Žuvyse esantis vertingų medžiagų derinys apsaugo žmogų nuo širdies ir kraujagyslių ligų, sumažina infarkto, insulto riziką, gerina smegenų veiklą, stiprina imunitetą, regėjimą, apsaugo nuo alerginių reakcijų ir kai kurių vėžinių susirgimų,“ – žuvų naudą pabrėžia gydytoja dietologė Eglė Kliukaitė. Todėl ieškant, kuo palepinti svečių gomurius per šventes, vertėtų nepamiršti gardžių ir sveikų žuvies patiekalų.