Kviečiame dalyvauti konkurse „Mano patiekalo istorija“: papasakokite apie jūsų namuose mėgstamą receptą ir kaip jis atsirado šeimoje, ir laimėkite puikius prizus. Patiekalas gali būti ir šventinis, ir kasdieninis, ir gimęs visai netikėtai... Laiškų lauksime pilieciai@delfi.lt
Bobutė Bronė (1906 metų gimimo) sakė, kad gamino dar jos mamytė. Mano paskaičiavimu šiam patiekalui ~150 m. Nes bobutė sakydavo, kad ne mažiau, nei 100 m....
Tačiau recepte nėra, savaime aišku, jokių kiaušinių.
Receptas:
Iškepam prėskučius (miltai, truputį druskos, cukraus, aguonų, šilto vandens ir gyvų mielių); maltų aguonų su cukrumi.
Puode užverdam vandenį, į jį suberiam cukrų ir maltas aguonas, dar kartą užverdam, suberiam prėskučius ir kišam į orkaitę. Troškinam ~30 min, leidžiam pravėst.
Nešam į lauką atšaldyt. Tai nuostabiausias, laiko patikrintas desertas Kūčių stalui!