Tai krabų lazdelės. Iš jų aš per 10 minučių paruošiu tokį užkandį, kad vyras pirštus apsilaižo. Pastangų labai mažai, o skonis ir patiekimas – it būtų ilgai stengtasi virtuvėje.
Reikės:
Krabų lazdelių, miltų, kiaušinio ir vandens. Žiupsnelio druskos.
Paruošimas:
Į dubenį sudedame miltus, kiaušinį, pilame vandens, kad išeitų skystokos grietinės konsistencija. Įberiame druskos. Kiekių nerašau specialiai, nes jie priklauso nuo to, kiek lazdelių gaminsite ir kokio storumo apvalkalo norėsite.
Išlukštename lazdeles iš įpakavimo ir sudedame į tešlos dubenį. Gilesniu šaukštu išgriebiame lazdeles po vieną ir dedame į karštą aliejų, iš tešlos formuodami aplinkui apvalkalą. Lazdelės iškepa greitai – pavartant aliejuje matome, kada jau apskrunda. Ištraukiame, nuvarviname riebalus ir štai – krabų lazdelės tešloje gatavos!
Galima valgyti su daržovių salotomis, galima valgyti su padažu, karštas ar šaltas. Dar nesutikau žmogaus, kuriam nepatiktų!
Kviečiame dalyvauti konkurse „Mano patiekalo istorija“: papasakokite apie jūsų namuose mėgstamą receptą ir kaip jis atsirado šeimoje, ir laimėkite puikius prizus. Patiekalas gali būti ir šventinis, ir kasdieninis, ir gimęs visai netikėtai... Laiškų lauksime pilieciai@delfi.lt