Kviečiame dalyvauti konkurse „Mano patiekalo istorija“: papasakokite apie jūsų namuose mėgstamą receptą ir kaip jis atsirado šeimoje, ir laimėkite puikius prizus. Patiekalas gali būti ir šventinis, ir kasdieninis, ir gimęs visai netikėtai... Laiškų lauksime pilieciai@delfi.lt

Kai su dabartiniu vyru dar draugavome ir pradėjome gyventi kartu, anyta pranešė, kad užsuks į svečius patikrinti, kaip jaunoji šeimininkė tvarkosi su naujomis pareigomis. Kadangi skaniai gaminti nemokėjau, labai jaudinausi, kad apsikvailinsiu prieš savo mylimojo mama ir visam gyvenimui įgysiu netikeles etiketę.

Kadangi iki vizito buvo likusios pora dienų, iškart pradėjau ruošti patiekalų bandymus. Nuo sudegusio pyrago iki visiškai nevalogomų kotletų – niekas nesigavo. Labai stengiausi, bet vyras, pamatęs mane apsiverkusią prie apdegusiu puodų, pasiūlė pagaminti kažką labai paprasto. Pasisiūlė padėti. Buvau jauna ir tos patirties virtuvėje nedaug turėjau, jokių patiekalų nežinojau, tačiau vyro duota idėja prilipo iki šių dienų.

Kartu su mylimuoju gaminome įdarytas bulves. Tai – labai paprastas patiekalas. Tiesiog reikia išskobti nuluptą žalia bulvę, į vidų įdėti faršo, aptepti bulves aliejumi ir įdėti į orkaitę. Kepti paprasčiausiai tol, kol viskas iškepa. Dar turėjau tokį suktuką iš senų laikų, nežinau, ar šiais laikais jų dar yra pirkti. Dar dabar atsimenu, kaip prie šių bulvių pagaminau morkų su česnaku salotas, šios gavosi tikrai super.

Visas patiekalas labai patiko anytai. Ir ne tik jai – patiko ir mums, nes tikrai gan paprastas, greitas ir labai gardus. Kai gimė vaikai, jiems paaugus šis patiekalas tapo vienu mėgstamiausių iki šiol. Kai jau suaugę nori mus, tėvus, aplankyti, paprašo visada padaryti savo firminių bulvių. Kiekvieną kartą gaminant šį patiekalą man sukyla patys šilčiausi atsiminimai apie tą dieną, kai taip norėjau įtikti anytai. Kuri, žinoma, ir taip mane mylėjo – tiesiog norėjau padaryti jai labai gerą įspūdį, kad savo sūnų atidavė į geras rankas, kuriose jis bus sotus ir laimingas. Rekomenduoju ir jums paragauti šio seno, paprasto ir labai skanaus patiekalo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)