Vėlai vakare alkoholiu draudžiama prekiauti Llucmajore, Palmoje, Kalvijoje (Magalufas) Maljorkoje ir San Antonijuje Ibizoje, Alexas Rossas rašo portale „Independent“.

Be to, sugriežtinus 2020-aisiais priimtą įstatymą, kuriuo siekiama apriboti alkoholiu paremtų atostogų poveikį, laivams, kuriuose vyksta vakarėliai, bus uždrausta plaukioti arčiau nei už vienos jūrmylės nuo nustatytos zonos. Tais metais buvo uždraustos „laimingos valandos“, gėrimų pasiūlymai „du už vieno kainą“.

Šis alkoholio pardavimo draudimas netaikomas barams, restoranams ir klubams.

Vakarėliai

Balearų salų vyriausybė teigė, kad kartu su teisės aktais numatomas 16 mln. eurų finansavimas saugumui, patikrinimams ir reklamai. Nurodyta, jog tai yra bendro atsakingo turizmo skatinimo plano dalis, o naujasis įstatymas galios iki 2027 metų. Tikimasi, kad tokio įstatymo nebereikės, jei pavyks įskiepyti žmonėms, kaip tinkamai reikia elgtis.

Primenama, kad alkoholį taip pat draudžiama viešai vartoti gatvėse. Už taisyklių pažeidimą turistams gresia bauda iki 3 tūkst. eurų, rašoma portale „Sky News“.

Asmenys gali būti nubausti nuo 750 iki 1,5 tūkst. eurų bauda, jei girtuokliavimas viešoje vietoje „įtraukia minias žmonių arba trikdo aplinkos ramybę“. Jeigu pažeidimas laikomas labai rimtu, bauda gali siekti nuo 1,5 iki 3 tūkst. eurų. Vietos valdžios institucijos praneš atitinkamoms ambasadoms apie nubaustų užsienio turistų skaičių.

Ar alkoholio draudimas reiškia, kad alkoholio iš viso nebebus? Ne, turistai ir toliau galės jį vartoti, tačiau dabar griežčiau kontroliuojama, kur tai galima daryti. Klaidžioti gatvėje su atidarytu buteliu tikrai nereikėtų.