S. Damulevičius savo „Facebook“ paskyroje nurodė, kad viršūnę pasiekti pavyko rugpjūčio 13 dieną.

„Nepaisant visų abejonių, nepatogumų ir perspėjimų, mano koja žygį kažkaip atlaikė. Bendražygiai taip pat sveiki ir beveik visi jau pasiekėme namus.

Dėkojame visiems prisidėjusiems prie ekspedicijos organizavimo – ypač ištikimam ryšininkui Algimantas Kuras, ekspedicijų partneriui Tadas Jeršovas, kelionių (ir ne tik) draudimo ekspertui Giedrius Juzukonis – o taip pat visiems sekusiems mūsų žygį ir linkėjusiems sėkmės. Platesnis pasakojimas – gal kažkada…

Šabaš! (balti k., gerai padirbėta, valio!)“, – rašė alpinistas.

Dar liepos pabaigoje S. Damulevičius minėjo, kad ketina kopti į Spantik viršūnę.

„Taip jau nutiko, kad po 2 parų kelionės vėl atsidūriau Gilgit Baltistane. Šiais metais kopsime į Spantik (7027 m) – dar vadinama Auksine – viršūnę.

Nors koja nėra pilnai sutvirtėjusi ir po žygio reikės tęsti reabilitaciją, pasirinkimą lėmė trumpas trekas iki kalno papėdės, nuostabus maršrutas keliolikos kilometrų ketera ir tai, kad keliauju su bendražygiais Šarūnas Zigmantas ir Vaidotas Rimas.

Ekspedicijos eigą sunku nuspėti ne tik dėl asmeninių iššūkių, bet ir dėl sudėtingų sąlygų. Šiemet Karakorume labai daug sniego, nepastovūs orai, o ankstesnes ekspedicijas į Spantik lydėjo nelaimės. Todėl šį sezoną dar niekas nepasiekė šios viršūnės. Nepaisant to, kaip viskas susiklostys, net būti čia šiuo metu man yra didelis pasiekimas“, – anksčiau „Facebook“ rašė jis.

Saulius Damulevičius

„Delfi“ primena, kad praeitų metų spalį alpinistas patyrė rimtų sužalojimų, kai Vilniaus centre buvo partrenktas eidamas per perėją.

„Rezultatai: 3 šonkaulių ir plaštakos kaulų lūžiai, nutrauktas priekinis kryžminis kelio raištis, kelios siūlės antakyje, veido sutinimas, laikinai neleidžiantis atmerkti vienos akies, sumušimai ir nubrozdinimai ant viso kūno.

Gydytojai sako, kad tokioje situacijoje man labai pasisekė. Aš manau, kad sunaudojau dar vieną iš kelių savo gyvybių... Visgi po kelių savaičių tikiuosi pilnai atsistatyti“, – pasakojo S. Damulevičius.

Daugiau apie tai skaityti galite čia.