Organizacija „Atsakymai Pradžios knygoje“, prieš penkerius metus jau įkūrusi gausiai lankomą Pasaulio sukūrimo muziejų, pamatus vandens parkui padėjo 2011-ųjų pavasarį,  o visiškas jo įrengimas ir funkcionavimas turėtų būti įvertintas lankytojų jau šių metų pabaigoje.

Mike'as Zovathas, „Atsakymų Pradžios knygoje“ vyresnysis viceprezidentas, dar prieš pradedant fizinį projekto įgyvendinimą pažadėjo, jog naujieji atrakcionai pagal darnos su aplinka principus bus kuriami „nuo pat pirmos dienos“, nes organizacija pasimokė iš muziejaus statybų, kai pastato sistemos koreguotos ištisus mėnesius - dėl užplūdusių lankytojų jame kaupėsi šiluma ir buvo tvanku.

Vandens parko statybai vadovauti buvo išrinkta specialius LEED sertifikatus turinti bendrovė. Tai reiškia, kad bus naudojama geoterminė ir saulės energija, renkamas lietaus vanduo. Net ir pati 500 pėdų (150 metrų) ilgio Nojaus arkos kopija atitinkamai šildoma ir vėsinama, joje įrengtas taupus apšvietimas.

„The Washington Post“ rašo, jog pastarąjį dešimtmetį LEED sertifikatų ėmė pageidauti ne tik biurų pastatai, viešbučiai ar prekybos centrai, bet ir bažnyčios, sinagogos bei kitos religinio garbinimo vietos, o tai gali rodyti, jog net ir konservatyvumu paprastai garsėjančios religinės bendruomenės perima „žaliuosius“ standartus.

Dalintis
Nuomonės