Šį sąrašą galima tęsti ir tęsti. Interneto pasirodymas ir visur lydinčios išmaniojo telefono programėlės padovanojo mums ir virtualias ekskursijas. Virtualūs turai, tokie kaip Google Art Project ir interaktyvūs žemėlapiai leidžia apsilankyti muziejuose, miestuose, netgi Disneilende nė nepajudinant kojos iš namų.

„Nors ir mėgstu tradicinius turus kaip ir visi kiti, visada ieškau naujų (ir pigių) būdų pažinti miestą. Ko nors, kas leistų pažvelgti į viską šviežiomis akimis. Todėl kai perskaičiau apie „Sock Mob Events“ įkvėptus „Neregėtus turus“ („Unseen Tours“) ir jų nestandartinius kelionių vadovus, susidomėjau akimirksniu. “ – savo atradimu dalijasi smartertravel.com blogerė Madeline Grimes.

Londone įsikūrusi pažintinių turų kompanija siūlo keturias ekskursijas po miestą. Kuo jos skiriasi nuo kitų turų po Londoną? Tuo, kad kelionės gidai – apmokyti benamiai. Taip, žmonės, kurie ne tik pažįsta miestą, bet ir mato jį visiškai kitaip nei statistinis londonietis.

Keliauk į Londoną su Perpasaulį.lt! Geriausių skrydžių pasiūlymų ieškok čia!

Susikūręs iš „The Sock Mob“, šis savanorių tinklas siekia integruoti benamių bendruomenę ir sušvelninti neigiamą požiūrį į benamystę. „Neregėti turai“ siūlo su gidu aplankyti populiarias Londono vietas, tokias kaip Tauerio tiltas (Tower Bridge) ar Senoji gatvė (The Old Street).

Šiomis ekskursijomis siekiama padėti lankytojams netradiciškai pažvelgti į miestą. Gidai papasakoja lankomų vietų istoriją, taip pat įtraukdami asmeninius įspūdžius, sukauptus metų metus gyvenant Londono gatvėse.

Šie turai kainuoja apie 20 ar 34 litus (5 ar 8 svarai), priklausomai nuo aplinkybių, ir didžiausia dalis užmokesčio atitenka gidams. Galima užsisakyti ekskursiją iš anksto ar pasirodyti spontaniškai – tiesiog ieškokite kartoninio plakato su užrašu „Unseen Tours“.