Tradicinis graikiškas padažas tadzikis (pagamintas iš jogurto, agurkų česnakų ir kt. prieskonių) valgomas vienas su duona, kaip gaivinantis užkandis. Taip pat juo gardinami daržovių ir mėsos patiekalai.
Humusas su tahini pasta – užtepas, pagamintas iš avinžirnių ir tahini (sezamų pastos). Jis, kaip ir tadziki, valgomas kaip užkandis arba juo gardinami kiti patiekalai.
Orkaitėje apkepta pasta su mėsa – pastitsio – tradicinis graikų patiekalas. Jį mėgta visi ir visada. Gaminamas jis iš makaronų, mėsos įdaro ir kremiško bešamelio padažo.
Spanakopita – tradicinis špinatų pyragas.
Youvetsi – jautienos troškinys, keptas moliniame pečiuje ir pagardintas specialiu vietiniu sūriu.
Dolmathakia arba į vynuogių lapus įvynioti ryžiai ir švieži prieskoniai. Šie suktinukai valgomi kaip užkandis, tačiau gali būti patiekti ir kaip lengvas karštas patiekalas.
Keftethes - tradiciniai graikiški mėsos kukulaičiai, patiekiami kaip užkandis.
Pachlava arba baklava vadinamas desertas gaminamas iš tešlos lakštų, graikinių riešutų ir medaus. Graikijoje tai vienas populiariausių desertų.
Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!