Specializuotos tarptautinės turizmo parodos šių metų tema ir svarbiausias akcentas – saugesnis, tvaresnis turizmas.

Per kasmetinę turizmo parodą „Adventur“, startavusią penktadienį, paskelbti tie, kuriems reprezentuoti Lietuvos turizmą 2021 sekėsi geriausiai. Jiems įteiktos Turizmo vėtrungės.

Nominantus į septynias apdovanojimų laukiančias kategorijas atrinko Lietuvos turizmo asociacijos ir turizmo ekspertai. Kaip ir prieš dvejus metus, taip ir šiemet laukia ir aštuntoji kategorija – „Vietinių turistų simpatijos vėtrungė 2021 m.“. Čia nominantus siūle ir rinko patys keliautojai. Be to, reaguojant į kelerių metų pokyčius turizme, šiais metais balsuojantieji išvys ir vieną naują kategoriją – „Turizmo inovacija 2021“.

„Turizmo ambasadorius 2021“:

Grupė „The Roop“, „Eurovizijos“ konkurso metu sukėlusi geltoną bangą visoje Europoje.

Sėkmingiausias 2021 metų žiniasklaidos projektas, skatinantis turizmą po Lietuvą:

Tinklaraštis „Vieškeliu dundant“, kurio autorė Ada Alejūnaitė tiek Lietuvos, tiek užsienio gyventojams atskleidžia mažai žinomas, tačiau dėmesio vertas šalies vietas.

Sėkmingiausias metų turizmo projektas, garsinantis Lietuvą užsienyje:

Reklaminė kampanija „Vilnius: amazing wherever you think it is“ („Vilnius – nuostabus, kur bebūtų“), savo žinute pasiekusi beveik 140 mln. skaitytojų auditoriją ir triumfavusi įvairiuose reklamos apdovanojimuose.

Sėkmingiausias 2021 m. turizmo projektas Lietuvoje:

Kaune įsikūręs „Art Deco“ muziejus, kurio kūrėjai Karolis Banys ir Petras Gaidamavičius visiems besidomintiems modernizmo architektūra pasiūlė patyrimines ekskursijas po išskirtinį laikinosios sostinės butą miesto cente.

Sėkmingiausias metų turizmo paslaugų tiekėjas:

Viešbutis „Courtyard by Marriott Vilnius City Center“, pavertęs savo kambarius privačiais ir saugiais restoranais bei pasiūlęs lankytojams įspūdingas keliones po pasaulio skonius.

Sėkmingiausia 2021 m. turizmo traukos vietove:

Kaunas, stebinęs kultūrinių renginių gausa, atsinaujinusiais muziejais, naujais gastronominiais potyriais ir bohemiškais viešbučiais.

„Turizmo inovacija 2021“:

Futuristinė instaliacija Vilniaus Stoties rajone, virtualiu tiltu sujungianti Vilnių su Liublinu, „Portalas“.

Vietinių turistų simpatijos vėtrungė 2021 m.:

Pakruojo dvaras

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)