Pasidalinsime su jumis keletu patarimų ir triukų, kuriais vadovaujasi apie keliones ir maistą rašantys žurnalistai.

Vietinės žinios

Niekas šalies virtuvės neišmano geriau už vietinius žmones. Jie žino geriausius, blogiausius, pervertintus ir nežinomus restoranus. Nesikuklinkite! Vietiniai mėgsta dalintis savo žiniomis, nes jie didžiuojasi savo miestu, tad klauskite jų. Daugiausia informacijos gausite iš taksi vairuotojų, viešbučių durininkų ir tiesiog iš žmonių, kuriuos sutinkate mieste. Svarbiausias patarimas – ieškoti sutapimų. Jei jūsų draugas rekomenduoja tam tikrą vietą ir dar taksi vairuotojas sako, kad tai yra jo mėgstamiausia vieta, greičiausiai ji tikrai bus puiki.

Tikras dalykas

Turistų mėgstamuose miestuose daugelis restoranų aptarnauja gausų būrį klientų, jie orientuojasi į mases, tad maistas praranda savo originalumą ir tradicinį skonį. O juk jūs norite meniu surasti vietinį maistą. Pirmiausia, jei esate ne angliškai kalbančioje šalyje, atkreipkite dėmesį į patį meniu. Jei jis parašytas angliškai, o ne vietine kalba, tai ženklas, kad verta rinktis kitą vietą! Įspėjimas –
jei restoranas reklamuoja vaizdą pro langą, tuomet tikėtina, kad maistas jame nėra toks pats geras. Eikite į restoraną dėl maisto, o ne dėl vaizdo. Taip pat rinkitės vietoje gaunamą maistą. Kuo arčiau jis yra auginamas ar sugaunamas, tuo šviežesnis jis bus.

Pasinaudokite savo nuojauta

Kiekviename mieste yra gatvė arba aikštė, kurioje yra begalė restoranų, tačiau kyla klausimas,
kurį konkrečiai pasirinkti. Štai čia ir įsijungia jūsų nuojauta. Įeikite į kiekvieną restoraną. Apsidairykite. Jei čia kvepia skaniai ir viskas atrodo gerai, ko gero, jis bus geras. Jei
kiekvienas patiekalas, kurį pamatote, priverčia jus ištarti „Aš noriu suvalgyti tai!“, tuomet rinkitės jį nedvejodami. Jei jūsų burnoje ima kauptis seilės, tai tinkamas restoranas jums. Jei ne, keliaukite į kitą.

Maišykite savo šaltinius

Yra begalė restoranų apžvalginių puslapių internete, tačiau naudingiausia yra juos derinti su kitais
nuomonių šaltiniais. Kadangi internetas ir socialiniai tinklai šiuo metu yra tokie populiarūs, juose nesunkiai galite rasti žmonių, kurie gyvena tame mieste, į kurį jūs keliaujate. Tyrinėkite savo
šaltinius ir klausinėkite aplinkui! Jūs galite net gi paskambinti vietiniam maisto kritikui ar redaktoriui ir pasiklausti jų nuomonės. Taip galite gauti profesionalią nuomonę apie šios vietovės restoranus.

Keliautojau! Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime universalųjį Barselonos „TOP 10“ vadovą!