Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi! Taip pat skaitykite Perpasauli.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „Android“.

Miestas nors ir turėjo gana daug pavadinimų, bet pradedant XV a. jis visą laiką vadinamas „baltuoju namu“: portugališkai ir ispaniškai - casa branca, arabiškai - dar al bayda.

Miestas garsėja gera transporto infrastruktūra: geležinkeliai, automagistralės, tarptautinis Mahometo V oro uostas, vienas iš didžiausių pasaulyje dirbtinis jūrų uostas. Didžioji dalis Maroko eksporto ir importo pereina pro Kasablanką.

Viduramžiais miestas klestėjo ir buvo vadinamas Anfa. 1468 m. jį sugriovė portugalai, tačiau 1515 m. jie patys ir atstatė, pavadindami Casa Branca. 1755 m. miestą ištiko stiprus žemės drebėjimas (tas pats, kuris iš pagrindų nusiaubė Lisaboną), po kurio miestas vėl buvo atstatytas. 1781 m. Marokui pasirašius prekybos sutartį su Ispanija, miestas pavadintas Casa Blanca. 1907 m. Kasablanką okupavo prancūzai, kuriems valdant miestas sparčiai išaugo, o modernus miestas buvo pastatytas aplinkui senąjį maurų miestą.

Kasablanka garsėja ir didžiausiu visame Afrikos žemyne prekybos centru - „Morocco Mall“. 250 000 kvadratinių metrų ploto galerijoje telpa viskas - nuo prabangių drabužių parduotuvių iki 360 laipsnių „panorama“ išdėstyto akvariumo, talpinančio milijoną litrų vandens ir 40 žuvų rūšių.