Pasak vieno iš skulptūros kūrėjų, šis kūrinys buvo sukurtas per itin trumpą laiką ir pagrindinė jo idėja buvo pavaizduoti laimingą moterį, į kurią pažvelgus pasijaustum laimingas pats.

Šią kompoziciją Tarptautinės grožio dienos proga sukūrė menininkai: skulptorė Danielė Šležienė ir floristas Andrius Plindinas.

Beveik trijų metrų aukščio ir pločio floristinei kompozicijai „Žydintis rudens veidas“ sukurti, menininkai panaudojo augalus iš įvairių Lietuvos vietų, o pagrindiniu puošybos akcentu tapo neįprasta mėlynos spalvos orchidėjų rūšis.
Gėlių skulptūros autoriai

„Atėjus rudeniui praėjusios vasaros prisiminimai sušildys ir leis pasijusti laimingais. Būtent dėl to pasirinkome mėlyną spalvą, kuri primins šiltąjį metų laiką, suteikiantį daug džiaugsmo“, – sako D. Šležienė.

Kaip teigia kūrėjai, šis meno kūrinys gyvens savo gyvenimą, kadangi puošybai naudotos gyvos gėlės neišvengiamai kis, sukurdamos naują vaizdą. Floristinę kompoziciją „Žydintis rudens veidas“ Kauno miesto Rotušės aikštėje bus galima apžiūrėti iki rugsėjo 23 dienos.