Daugybė kelionių tinklaraščių pasakoja pavienių keliautojų (ang. solo travelling) istorijas, kuriose gausu jaudulį žadinančios nežinomybės, laisvės ir pažinimo džiaugsmo. Vakaruose keliauti vienam tapo savotiška mada: jaunimo nakvynės namai knibždėte knibžda iš įvairiausių pasaulio kampelių susirinkusių individualistų, kurie įtvirtino naują keliautojų tipą. Be to, tiems, kurie keliauja be kompanijos, tenka mokėti tiktai už save, todėl toks keliavimo būdas atrodo dar patraukliau. Kita vertus būtent solo keliautojui tenka ir visa finansinė našta, kurios nėra su kuo pasidalinti.

Lėktuvo bilietai, taksi, apsistojimas viešbutyje, ekskursijos, pietūs ir vakarienės restoranuose... Mokėti, regis, tenka kiekviename žingsnyje, todėl nekeista, kad neretai kelionės išlaidos viršija biudžetą. Deja, net keliaudami vieni žmonės susiduria su situacijomis, kai kur kas ekonomiškiau išlaidas dalinti iš dviejų. Šiame straipsnyje apžvelgsime, kaip sutaupyti keliaujant vienam ir kokie sprendimai mažiausiai verčia išlaidauti.

Turbūt sutiksite, kad keliaujant biudžetą labiausiai tuština transporto ir apgyvendinimo paslaugos. Neturite pamiršti ir apie permokas, kurioms, galima sakyti, yra pasmerkti po vieną keliaujantys asmenys. Tuojau suprasite, kaip kuo mažiau išleisti mokant už transportą bei nakvynę ir apsidrausti nuo grėsmės mokėti dvigubai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)