Pateikiame pavyzdžius, kuriuose galite pamatyti, kaip lūkesčiai stipriai prasilenkia su realybe.

Dar iš istorijos vadovėlių galima atsiminti tą patrauklų peizažą, kurį sudaro Didžioji kinų siena ir kalnai. Tačiau nuvykę turistai susiduria su masinėmis žmonių grupėmis, kurie toli gražu neleis pasimėgauti tyla.

Dažnai pamirštamas dalykas – turistų eilės, nusidriekiančios prie garsiųjų ir ypač lankytinų objektų.

Išvydę pasvirusį Pizos bokštą turistai skuba prie jo įsiamžinti. Tiesa, tą dažnas daro specialiai pozuodamas taip, lyg norėtų į jį atsiremti. Tačiau tą padaryti bus gerokai sudėtingiau, nes į jūsų nuotrauką dar papuls mažiausiai 5 ar 10 tokių pačių turistų.

Pasak turistų, prieš vykstant į Paryžių dažnai įsivaizduoji, kaip atrodys tavo iškyla prie pat Eifelio bokšto. Tačiau nuvykus tenka pasitenkinti kiek kitokia realybe.

Maldyvai vadinami tikru roju Žemėje: balto smėlio paplūdimiai, žydras vanduo. Tačiau šiose salose gali tekti išvysti kalną šiukšlių, kurios ne tik gadina visą peizažą, bet ir sukelia nemalonų kvapą. Vargu, ar po tokios patirties dar būsite iš tų, kurie itin giria šį gamtos kampelį.

Viena iš populiariausių pramogų Venecijoje – pasiplaukiojimas gondola, iš kurios atsiveria graži miesto architektūra. Verta atsiminti, kad tokių, norinčių paplaukioti, bus itin daug ir visą romantiką pakeis gondolų spūstys.