Naujųjų šventimas kitame mieste, o ypač ne Lietuvoje – puikus būdas smagiai praleisti laiką, rašoma pranešime spaudai. Tačiau toks pasirinkimas turi ir keletą svarbių praktinių privalumų, lyginant su alternatyva pasilikti tame pačiame mieste ar važiuoti švęsti į pajūrį.

„Užsisakius naujametinę kelionę iš anksto, nebereikia likus savaitei iki Naujųjų sutikimo sukti galvos, kur ir su kuo švęsti. Be to, nuo pečių nukrinta ir visa planavimo našta – ne tik vietos pasirinkimas, bet ir ką reiks valgyti, kokios bus pramogos ir daug kitų praktinių klausimų“, – tikina kelionių organizatoriaus „Kelionių laikas“ vadovė Ilona Jozėnienė.

Kaina – dar vienas svarbus veiksnys. Gali atrodyti, kad likti Vilniuje ar kitame Lietuvos mieste bus pigiau. Tačiau jeigu svarstoma sostinėje ar pajūryje smagiai praleisti laiką, o ne žiūrėti televizorių, kaina bus panaši, o kartais ir didesnė nei renkantis kelionę į užsienį.

„Pažiūrėjus, ką gauni už kelionės kainą, tikrai verta pasvarstyti, ar labiau apsimoka likti švęsti Lietuvoje. Pasirinkdamas kelionę, gauni pažintinę ekskursiją su vadovu, įspūdžius švenčiant kitame mieste, o rūpintis beveik niekuo nereikia – gali visiškai atsipalaiduoti ir mėgautis patirtimis“, – kalbėjo I. Jozėnienė.

Žiemos šventės

Kviečia nebesėdėti prie televizoriaus

I. Jozėnienė įsitikinusi, kad kelionės – vienas iš turiningiausių būdų paįvairinti pakankamai sustabarėjusias Naujųjų metų šventimo tradicijas, kurias lietuviai pamažu išjudina.

„Sėdėti prie stalo ir žiūrėti vadinamuosius naujametinius žiburėlius per televizorių lietuviams darosi nuobodu. Važiuojant svetur galima ne tik pačiam smagiai praleisti laiką, bet ir pamatyti skirtingas Naujųjų šventimo tradicijas“, – svarstė I. Jozėnienė.

Anot jos, dažniau švęsti Naujųjų metų važiuoja jaunesni žmonės grupelėmis, tad šventinis šurmulys prasideda jau autobuse ir kelionės metu visada vyrauja gera nuotaika. Be to, akrenta ir dar vienas praktinis klausimas – kam teks vairuoti.

Važiuojant autobusu į užsienį švęsti Naujųjų, pirmą dieną siūloma susipažinti su miestu, kurį aprodys vadovas. Vakarop keliaujama į viešbutį, kur skiriama šiek tiek laisvo laiko, kurį galima išnaudoti poilsiui arba pradėti švęsti.

Po to, sutartu laiku, visi norintieji kartu su vadovu keliauja į centrines miesto aikštes, kur vyksta pagrindinė šventė – įvairūs koncertai, fejerverkai, pramogos. Po vidurnakčio sutariamas laikas, kai visi kartu grįžta į viešbutį.

„Dažniausiai tai būna apie 1 val. nakties. Daug kam atrodo, kad labai anksti, bet kai žmonės pradeda švęsti nuo 20 ar 21 valandos vakaro, paprastai pirmą nakties jau būna pavargę. Kas nori, gali likti mieste ilgiau ir grįžti savarankiškai“, – apie naujametines keliones pasakoja I. Jozėnienė.

Ji pabrėžia, kad nors įprastai pažintinėse kelionėse palikti viešbutį reikia labai anksti ryte, tačiau po Naujųjų metų nakties leidžiama ilgiau pamiegoti. Pailsėjus ir pavalgius pusryčius ekskursija tęsiasi toliau pagal programą.

Žiemos šventės

Siūlo švęsti ir Jūrmaloje, ir Berlyne

„Kelionių laikas“ švęsti Naujuosius metus siūlo pačiose įvairiausiose vietose, nuo Tartu iki Maltos, rašoma bendrovės pranešime spaudai. Viena iš siūlomų egzotiškesnių krypčių – Minskas. Anot kelionių organizatoriaus vadovės I. Jozėnienės, švęsti Baltarusijos sostinėje yra labai įdomi patirtis.

„Pirmąją kelionės dieną, prieš Naujųjų sutikimą, spėjame aplankyti Radvilų giminę menančią Myro pilį, taip pat senąjį Nesvyžiaus miestelį ir jo pilies-rūmų ansamblį. Vėliau – linksmybės ir pramogos centrinėje aikštėje ant ledo bei fejerverkai“, – pasakojo I. Jozėnienė. Ji priduria, kad Minske griežtai tikrinama, ar į aikštę žmonės nesineša alkoholio, prižiūrima tvarka ir saugumas.

Daug žmonių kiekvienais metais renkasi kelionę į Berlyną, kur rengiamas didelis vakarėlis po atviru dangumi – Silvester party. Jis kilęs iš krikščioniškosios tradicijos, mat gruodžio 31 d. žymimos Šventojo Silvestro mirties metinės.

„Tai didelė šventė, tarsi klubas po atviru dangumi, kur groja daug įvairiausių atlikėjų. Į Berlyną dėl jo traukia žmonės iš viso pasaulio. Taip pat ir pas mus susidaro ne po vieną autobusą – atsiranda daug norinčių sudalyvauti šiame renginyje“, – tikino I. Jozėnienė.

Alternatyvi kryptis, nenorintiems ilgai sėdėti autobuse ir išleisti didelės pinigų sumos – Jūrmala. Šios kelionės antroje dalyje laukia vandens pramogų parkas.

„Pirmą kelionės dieną pramogauji, eini į ekskursijas, vakare – šventi naujus metus, o kitą rytą išsimiegi ir važiuoji į vandens pramogų parką, kur ilsiesi keletą valandų ir atsigaudinėji po Naujųjų metų. Kelionė nebrangi, daug pramogų, pažintinė ekskursija, o po naujų metų – sukūrinės vonios, baseinai, čiuožyklos, baras vandenyje“, – sakė I. Jozėnienė.

Žiemos šventės
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)