Graikijos naujienų portalas eKathimerini praneša, kad vienas Santorino valdžios atstovas socialinėje žiniasklaidoje paskelbė raginimą gyventojams apriboti savo judėjimą dėl padidėjusio turistų srauto.

Įrašas, kuris vėliau buvo ištrintas, atkreipė Graikijos, o ypač Santorino visuomenės dėmesį ir sulaukė daug neigiamų komentarų. Gyventojai, kurie pajuto suvaržymą dėl turistų antplūdžio, jautėsi susierzinę.

Pažymima, kad Santorino valdžios institucijos yra susirūpinusios dėl pernelyg didelio turizmo poveikio salai. Jie savo ruožtu per ministerijų atstovų susitikimą aptarė kruizų į salą ribojimą.

Santorino sala

Nustatys turistų skaičiaus apribojimą

Santorino meras Nikos Zorzos pareiškė, kad kasdien į salą atvykstančių svečių skaičius neturėtų viršyti 8 tūkst. Jis pranešė, kad kitais metais bus atnaujintas į Santoriną atvykstančių žmonių skaičiaus apribojimas.

N. Zorzos taip pat pridūrė, kad turi būti pastatytas naujas uostas, pagerinta energetikos infrastruktūra ir miestų planavimas. Jis taip pat pasisakė už viešbučių ir „Airbnb“ veiklos reguliavimą.

Neseniai paskelbtoje ataskaitoje Graikijos pareigūnas nurodė, kad garsiąją Santorino salą, kurioje gyvena apie 15 tūkst. gyventojų, kasmet aplanko daugiau kaip 5 milijonai lankytojų. Dar 2012 m. šis skaičius buvo perpus mažesnis. Buvo pabrėžta, kad Santorine „net turistai skundžiasi dėl per didelio turistų skaičiaus“.