14
Kitas

Kada vykti

Maldyvų salas sudaro 26 koraliniai atolai, besijungiantys į besitęsiančią ir pusiaują kertančią grandinę. Šiuose 26 atoluose yra apie 1200 salų, iš kurių apie 200 yra gyvenamų, o 100 - kurortai. Negalima paneigti, jog tai taip pat yra ir viena įmantriausių atostogų vietų pasaulyje. Siekiant konkuruoti, per pastaruosius 10 metų pastebimai pagerėjo paslaugų, kambarių ir maisto kokybė.

Dabar vietoj jau spėjusio pabosti švediško stalo dažnai siūloma nuostabi à la carte virtuvė; yra sūrių, kiaulienos gaminių (charcuterie), vyno ir šokolado parduotuvių. Taip pat ten yra ir pirmasis pasaulyje restoranas po vandeniu, povandeninis naktinis klubas ir povandeninis spa.

Kodėl verta vykti?

Keliautojas Thor Heyerdahl‘as puikiai apibendrina visą tai savo knygoje „Maldyvų paslaptis“ („The Maldive Mystery“): „Tą popietę mes praplaukėme pro vienas gražiausių palmių salų, kurias man teko matyti. Žemai ties dešiniuoju bortu šviečianti saulė žėrinčiai apšvietė mažytes saleles, kurios atrodė tarsi pro šalį plūduriuojantys gėlių krepšeliai <...> Užburtas šio rojaus žemėje vaizdo, parašiau įrašą savo užrašų knygelėje, kad Maldyvai yra net gražesni už bet kokius koralinius atolus Polinezijoje“.

14
Kitas

Kada vykti