Kiek daugiau nei 9 mln. sekėjų turinčio „Yes Theory“ kanalo kūrėjai lankosi įvairiausiose pasaulio vietose ir savo įspūdžius įamžina vaizdo įrašuose, kuriuos peržiūri daugybė žmonių. Naujausias jų kūrinys – akimirkos iš kelionės Lietuvoje. Būtent čia youtuberiai nutarė praleisti 50 valandų bei pažiūrėti, ar tikrai jaunimas yra laimingas.

Kanalo kūrėjai Ammaras Kandilas ir Staffanas Tayloras į kelionę Lietuvoje leidosi spontaniškai – rekomendacijų apie tai, ką verta pamatyti, prašė gatvėse sutiktų praeivių.

Atvykę į Vilnių, pirmiausia jie kelių jaunuolių paklausė, ar jaučiasi laimingi ir ar tikrai Lietuvos jaunimas yra laimingiausias pasaulyje. Žmonių atsakymai čia varijavo – vieni tikino, jog tikrai taip jaučiasi, o kiti abejojo, kad tai tiesa, nes dar yra kur patobulėti.

Youtuberiai pasigilino ir į Lietuvos praeitį – vaizdo įraše paminėjo šalies istoriją, okupaciją ir tai, kaip Lietuva kovojo dėl savo nepriklausomybės. Kanalo kūrėjai stebėjosi, kokia Lietuva jauna bei kaip greitai sugebėjo pasikeisti į tokią gerą pusę.

Vieną dieną Ammaras ir Staffanas subūrė savo sekėjus „Vasaros terasoje“, kurioje surengė nedidelį renginį. Iš pradžių jie paprašė pakelti rankas tų, kurie sutinka, kad Lietuvoje gyventi gera – dauguma jaunuolių taip ir padarė. Vėliau apsilankę žmonės trumpai papasakojo, kodėl myli gyvenimą savo šalyje – džiaugėsi dėl didelio sąlyčio su gamta, tikino, kad čia dar niekada nebuvo taip gera.

Leidžiantis saulei, turinio kūrėjai skrisdami oro balionu pasimėgavo nuostabiu vaizdu iš aukštai, o sugrįžę patikrino naktinį Vilniaus gyvenimą.

Trakų pilis

Kitą dieną jie keliavo į Trakus, kur aplankė pilį, o tuomet sugrįžo į sostinę, kurioje skyrė dėmesio daugelio rekomenduotam Lukiškių kalėjimui. Youtuberius sužavėjo, kaip čia galima panirti į istoriją, o vos išėjus į lauką pasinerti į šurmulingą gyvenimą.

„Čia yra nuostabu, vau“, – vaizdo įraše kalbėjo jie, o jo aprašyme pridūrė, kad būtent Lukiškių kalėjimą jie itin rekomenduotų aplankyti.

Būdami Lietuvoje, jie taip pat aplankė Kryžių kalną, Kauną.

Po kelionės viena jų turinį sekanti lietuvė pasidžiaugė, kad youtuberiai čia apsilankė, o Staffanas atrašė, jog Lietuva jam labai patiko ir nekantrauja sugrįžti atgal.