Paluknyje įsikūręs Vilniaus aeroklubas suteikia šiai vietovei savotišką, unikalią atmosferą - ir atvykęs čia jausis puikiai net jeigu sklandymas jo visiškai netraukia, o lėktuvai bei sklandytuvai - nė trupučio nedomina.
Paluknys
Viskas čia dvelkia ramybe - tiek aplinka (taip ir nesinori prigulus ant pievutės nuo jos keltis), tiek ramūs darbuotojai ir „fanatai“ - niekas niekur neskuba, bet ir nesinori - raminantis lektuvų dūzgimas, ramūs pokalbiai ir tylėjimas, svaiginanti aplinka ir lėktuvų, sklandytuvų sparnų „mosavimas“.
Paluknys

Draugiškas „cucikas“ kiekvienam pasisiūlantis nuimti stresą - prašantis jį paglostyti...

Ir taip, visai nesvarbu, ar ruošiesi kilti į orą ar esi tik morališkai palaikantis ekipažo narys...

Smagu, ramu, yra kur akis paganyti...
Paluknys
Vienintelė blogybė, - jei keliaujate su vaikais, tai po ekskursijos apie lėktuvus, pasisėdėjimo sklandytuvuose, kaip ir nebėra ką veikti, tenka mažiesiems pramogas sugalvoti paskubomis - arba tiesiog viskam pasiruošti iš anksto.
Paluknys
Artimiausio sezono metu turėtų egzistuoti galimybė organizuoti mokinių ekskursijas su klase, su pasakojimu ir pasisėdėjimu lėktuvuose - tikslesnė informacija paaiškės, lėktuvams ir sklandytuvams sugrįžus iš žiemos miego.
Paluknys
Paluknį galite pasiekti automobiliu, keliaujant nuo Vilniaus A4 keliu Alytaus link (nusukimas ties Trakų voke, pravažiavus Aukštuosius Panerius).
Paluknys