Tris dienas jau irkluojantis Aurimas neslėpė, kad dabar yra tikrai sunku, o tam įtakos turėjo ir bemiegė naktis.

Žiauriai sunku. Apie rankas net nekalbu – pūslėtos, bet su jomis jau susigyvenau. Svarbiausia, užpakalio neskauda, – ketvirtadienio vakarą kalbėjo A. Mockus. – Šiandien šypsenos mano veide tikrai neišvysite, nes jos tiesiog nėra. Šiąnakt neturėjau prabangos atsigulti, nors vakar visą dieną su ta mintimi irklavau, kad bus galima naktį pailsėti, bet taip tiesiog nenutiko, nesudirbo parašiutinis inkaras.“

Aurimas Mockus

Kaip vaizdo įraše sakė Aurimas, kelionės startas buvo puikus, tačiau vėliau viskas pasikeitė.

„Buvo geras oras, mums pasisekė startuoti su šiokiu tokiu palankiu vėjeliu. Aišku, galbūt man tai ir kainavo – galvojau, kad viskas taip lengvai einasi, galiu šiek tiek daugiau pailsėti, nebenumes manęs link Meksikos.

Vakar prasidėjo didžiausios staigmenos. Dėjome dideles viltis, kad nuplauksime 12 jūrmylių – aš nuplaukiau panašiai, bet nebuvo lengva, vėjas buvo šoninis, į galą. Galvoju, atidirbau jau, nesidraskysiu, pataupysiu jėgas – tik įmečiau parašiutinį inkarą, mane turėjo atsukti kažkur 200 laipsnių, o atsuko 360, grynai į šiaurę. Kad ir negreitai, bet, kol ilsėjausi, mane nešė atgal. Dėl to nusprendžiau nemiegoti“, – apie nesėkmingą nutikimą papasakojo A. Mockus.

Pradėjo istorinę kelionę

„Delfi“ primena, kad, perplaukęs Ramųjį vandenyną nuo San Diego iki Brisbano, A. Mockus taps istorijos dalimi – pirmuoju žmogumi pasaulyje, valtimi vandenyną įveikusiu šiuo maršrutu.

„Tik pradėjus kelionę, laukia itin sunkios pirmos 3–5 paros vandenyne su mažai miego, kol nusiirsiu nuo kranto bent jau 25 jūrmyles, o praėjus šiam etapui, laukia kitas – sunkus darbas stengiantis kuo greičiau ištrūkti iš Kalifornijos srovės, kuri eina nuo Kanados iki Meksikos. Tai, optimistiniu skaičiavimu, gali užtrukti nuo 6 parų iki 2 savaičių – viskas priklausys nuo to, kaip pavyks laikyti tempą, kaip srovė stipriai mane neš ir t. t.

Nesėkmės atveju yra rizika būti srovės nuneštam į Meksikos teritoriją, o šito jau nesinori. Ištrūkus iš Kalifornijos srovės, bus galima lengviau atsipūsti. Tikiuosi, kad tada jau pavyks pasigauti palankesnį vėją ir Šiaurės pusiaujo srovę“, – apie pirmųjų dienų iššūkius atvirame vandenyne pasakojo A. Mockus.

Jis tęsė, kad įspūdžiais apie tolimesnius įvykius ir įsimintinais kelionės momentais jis reguliariai dalinsis savo socialinių tinklų (FB, IG) paskyrose. Kelionės startą jis ankstų rytą transliavo tiesiogiai savo „YouTube“ kanale (Aurimas Mockus) – nespėję šio istorinio įvykio pamatyti gyvai, gali peržiūrėti įrašą.

Aurimo kelionę realiu laiku galima sekti čia.

Po kelių valandų irklavimo Aurimas socialiniuose tinkluose pasidalino pirmu trumpu vaizdo įrašu, kuriame patikino, kad jam viskas gerai.

„Planas su kaupu įvykdytas, ganėtinai gerai sekasi irtis nuo kranto. Laukia įdomi kelionė“, – sakė A. Mockus.

Daugiau apie Aurimo kelionės startą galite skaityti čia.

Pranešė apie didžiulį nuotykį

Prieš kiek daugiau nei metus Aurimas garsiai pasidalino didžiuoju savo planu, kurį kurpė pakankamai ilgai – jis irkline valtimi ketina perplaukti Ramųjį vandenyną.

„Negaliu net užmigti. Mes, keliautojai, turbūt turime kažkokį sindromą. Kai išvažiuoji iš namų, jų pasiilgsti, bet, kai grįžti, traukia nauji potyriai, – tuo metu „Delfi“ juokdamasis pasakojo A. Mockus. – Aurimą Valujavičių stebėjau nuo pat jo kelionės pradžios. Buvau įsitikinęs, kad jis tą padarys, nors buvo tokių, kurie žegnojo. Buvo įdomu jį sekti, labai sudomino Aurimo valtis – nebuvau anksčiau tokių matęs.

Su laiku pradėjau galvoti, ką jis darys toliau – irkluos per Ramųjį ar ne? Ėmiau domėtis, žiūrinėti valtis. Žinoma, tokiu pačiu maršrutu negali plaukti, turi būti kas nors įdomesnio. Supratau, kad nežinau lietuvių, kurie valtimi būtų perplaukę Ramųjį. Galvoju, reikia išdrįsti tai padaryti ir padėti ant to tašką.“

Visą pokalbį su Aurimu skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)