Jau rytoj, ketvirtadienį, prasidės dvi dienas truksiantis didžiausias inovacijų festivalis Baltijos šalyse LOGIN. Gegužės 30–31 dienomis 18 kartą bus plačiomis akimis pažvelgta į šiuolaikinį pasaulį, technologijų pažangos sukeliamus pokyčius ir kliūtis. Įkvėpimu dalinsis tikri inovacijų pionieriai.

Konferencijoje dalyvaus ir „Avia Solutions Group“ avialinijose „KlasJet“ dirbantis „Boeing 737“ pilotas P. Maknavičius, kuris savo pranešime kalbės apie 10 mitų iš piloto kabinos. Povilo pasiklausyti galėsite ketvirtadienį, 9:40–10 val. „Boosted by Balcia Insurance“ salėje „Litexpo“ .

„Piloto profesija iki šiol apipinta daugybės mitų ir dažnai skamba mistifikuotai. Visgi realybė kiek kitokia – šis darbas iš tiesų turi daug privalumų. Profesija yra atvira tiek vyrams, tiek moterims, kiekviena diena darbe suteikia daugybę naujų įspūdžių bei nepakartojamų vaizdų iš pilotų kabinos.

Be to, norint tapti pilotu, nebūtinai reikia turėti iš anksto sukaupus didelius finansus studijoms, nes rinkoje jau yra programų, siūlančių įvairius sprendimus“, – sako P. Maknavičius, ketvirtadienį papasakosiantis apie dažniausiai girdimus mitus.

Oro uostas

Kiek anksčiau Delfi rašė apie „Wizz Air“ pilotą Denį Novakov, kuris šioje srityje sukasi jau 15 metų.

Prisimindamas karjeros pradžią, Denis sakė, kad jų srityje yra daug tokių žmonių, kurie seka tėvų pėdomis. Būtent taip nutiko ir jam pačiam.

„Supratau, kad turiu pasirinkti tai, ką iš tikrųjų noriu, o aš troškau skraidyti. Nusprendžiau pabandyti ir pažiūrėti, koks bus mano kelias. Jei dabar manęs paklaustumėte, ar atsukęs laiką atgal pasirinkčiau kitą profesiją, turbūt atsakyčiau, jog ne.

Tiesa, turėjau ir lengvų dienų, ir sunkesnių. Pavyzdžiui, per COVID-19 pandemiją buvo sudėtinga, kai negalėjome skraidyti“, – kalbėjo jis.

Visą pokalbį galite skaityti čia.