„Keliaudamas vienas, aš noriu ne apibėgti turistų labiausiai lankomas ir nuotraukose internete nuolat matomas vietas, o priešingai – pažinti mažiau žinomą pasaulio dalį, įkelti koją ten, kur mažai kas yra buvęs, pamatyti bei patirti tai, kas mums yra svetima“, – pranešime žiniasklaidai pasakoja D. Pankevičius.

Iki šiol keliones jis organizavo asmeniškai, norinčius vykti kartu kviesdavo kaip keliautojas.

Danas Pankevičius

Pirmaisiais metais netrukus veiklą pradėsianti agentūra keliautojus pakvies ištyrinėti 10 pasaulio krypčių: Pakistaną, Venesuelą, Iraką, Sokotros salą Jemene, Pietų Sudaną, Etiopiją, Eritrėją, Libiją, Angolą bei paskutine D. Pankevičiaus aplankyta valstybe tapusį Turkmėnistaną.

„Jau dabar planuoju ir 11-ą kryptį, į kurią leisimės po pusantrų metų – Antarktidą. Šalčiausią, žmogui mažiausiai pažįstamą, nuošaliausiai esantį ir sausiausią žemyną, – sako keliautojas. – Mano tikslas – ilgainiui pakviesti į tokias ekspedicijas leistis žmones iš visos Europos.“

Keliautojo teigimu, svarbiausia jo užduotis – užtikrinti ne tik išskirtines patirtis, bet ir grupės saugumą.

„Grupę žmonių į šalį vežuosi tik tuomet, kai žinau, kad pats gerai pažįstu vietinę kultūrą, taisykles, turiu reikalingus kontaktus kiekviename žingsnyje ir galiu pasirūpinti savo keliautojų saugumu.

Žinoma, atsargūs bei protingi žmonės turi būti ir patys: pasaulyje netrūksta pačių įvairiausių pavojų, bet, laikantis susitarimų, jų pavyksta išvengti“, – teigia D. Pankevičius.

Danas Pankevičius

Pirmasis Lietuvoje oficialiai aplankė visas pasaulio valstybes

Praeitą savaitę D. Pankevičius pasidalino džiugia naujiena bei įspūdingu savo pasiekimu – jis aplankė visas pasaulio valstybes ir, pateikęs patvirtinančius įrodymus, oficialiai tapo pirmuoju tą padariusiu lietuviu.

Kalbėdamas apie savo pasiekimą Delfi, Danas pripažino, kad, jog ir kaip bebūtų keista pačiam, euforijos nejaučia.

„Euforija buvo tik tuo metu, kai po ilgų bandymų galiausiai gavau Turkmėnistano vizos patvirtinimą prieš kelionę – paskutinės trūkstamos šalies. Tuomet net šoktelėjau iš džiaugsmo. O faktas, kad aplankiau visas valstybes, man nieko pernelyg nereiškia.

Tiesiog turiu būti dėkingas gyvenimui, visoms susiklosčiusioms aplinkybėms, jog turėjau galimybę keliauti. Daug metų keliavau, dar daug ir keliausiu“, – sakė D. Pankevičius.

Daugiau apie tai skaitykite čia.